Europorte locomotief

Proef met onbegeleide opleggers door Kanaaltunnel

Goederenspoorvervoerder Europorte Channel, een dochter van de Eurotunnel Group, heeft een eerder deze week een proef uitgevoerd met een trein tussen Antwerpen en Londen die twee onbegeleide opleggers vervoerde.

Ook Ewals Intermodal en Ewals Cargo Care, klanten van Europorte, waren betrokken bij de proef. Speciaal voor de proef zijn speciale wagons ontwikkeld voor het transport door de Kanaaltunnel en over High Speed 1, de hogesnelheidslijn in het Verenigd Koninkrijk die de Kanaaltunnel met Londen verbindt. De opleggers bevatten goederen voor de Vauxhall Group. Normaal worden ze tussen Antwerpen en Londen, een afstand van 400 kilometer, over het water en over de weg vervoerd.

Reguliere dienst

Met de proef wilde Europorte Channel bekijken of deze vorm van vervoer haalbaar is. Dat is voor het bedrijf duidelijk geworden. Europorte Channel verwacht dat de nieuwe dienst zal uitgroeien tot een reguliere spoorverbinding. Daardoor zouden volgens het bedrijf duizenden vrachtwagens minder over de weg hoeven rijden.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Proef met onbegeleide opleggers door Kanaaltunnel”

Coyotito|08.06.12|11:49

Comme premie8re initiation, j’ai vrnmieat appre9cie9 et fut satisfait dans la qualite9 du spectacle l’Envoler. Que d’e9nergie, souplesse et d’endurance de9ploye9e en 55 minutes. La musique e9tait de circonstance et s’agene7ait tre8s bien avec le chef-d’œuvre qui se de9ployait sous nos yeux. c0 mon avis, on a su bien exploiter le the8me du collectif versus l’individualisme, l’acceptation via le rejet. Les danseurs et danseuses e9taient d’une pre9cision exemplaire et leurs gestes e9taient pre9cis, e9nergiques et bien synchronise9s.Fe9licitations e0 la chore9graphe Estelle Clareton.Merci pour l’excellence de vos spectacles

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.