Rails

‘Spoorbak Goes geen goede oplossing voor geluidsoverlast’

Wat het gemeentebestuur van Goes betreft komt er geen spoorbak. Een spoorbak zou niet genoeg effect hebben om geluids- en trillingsoverlast langs het spoor te voorkomen en de bereikbaarheid te verbeteren.

Het college van burgemeester en wethouders wil afzien van een spoorbak van 950 meter lang op maaiveld en in plaats daarvan investeren in andere maatregelen om de problemen aan te pakken. In het najaar moet er een nieuw plan van aanpak liggen.

Trillingshinder

Goes is sinds 2004 bezig met het vinden van een oplossing voor de overlast van het toegenomen verkeer van goederentreinen. De doelstelling was dat de spoorbak de trillingshinder met minimaal 50 procent moest terugdringen om de investering van 32 miljoen euro de moeite waard te laten zijn.

Als de spoorbak vervalt, betekent dat niet het einde van het spoorproject, schrijft het college aan de buurtbewoners. Met de andere deelnemers in het spoorproject – de provincie Zeeland, ProRail, Zeeland Seaports en het ministerie van Infrastructuur en Milieu – is gepraat over andere maatregelen om overlast van het spoor terug te brengen. Het gaat onder meer om uitvoering van al geplande maatregelen voor geluidsanering, verwijderen van een kruiswissel bij de Willem Zelleweg, aanpassingen bij de overweg aan de Buys Ballotstraat, vervanging van een gelijkvloerse spoorwegovergang bij de Van Hertumweg door een tunnel voor alle verkeer en de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel ten oosten van station Goes.

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het voorstel van het gemeenteraad om af te zien van de spoorbak. Dat gebeurt in de raadsvergadering van 14 juni.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “‘Spoorbak Goes geen goede oplossing voor geluidsoverlast’”

Oshota|11.06.12|08:56

kijk van deze kunst krijg ik dus puistjeswat een onegjofelilke baggermaar wel blij dat je jezelf verwentde nieuwe uitdagingen is een zorg voor latervakantiedat is voor mij dus 4 jaar geleden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.