Railport Brabant, Tilburg

DanubeGate verbindt Tilburg per spoor met Bratislava

Onder de naam DanubeGate begint Railport Brabant samen met partners GVT (Gebroeders Versteijnen Transport), Veka Logistics en SPaP in juli met een proef voor een nieuwe rechtstreekse goederentreinverbinding tussen Tilburg en Bratislava in Slowakije.

Een aantal verladers in Tilburg en regionale rederijen werken mee aan de proef. De opzet is dat de nieuwe lijn rond augustus operationeel is. Twee keer per week gaat er trein rijden tussen Tilburg en Bratislava, waarin containers van verschillende bedrijven gebundeld worden. Hoewel DanubeGate op termijn meer Europese landen via het spoor wil verbinden met Tilburg, ziet Railport Brabant op korte termijn de meeste kansen voor het goederenvervoer naar Slowakije.

Barge Terminal Tilburg

Railport Brabant bestaat nu ongeveer een jaar en ligt vlakbij het zusterbedrijf Barge Terminal Tilburg, waar dagelijks containers over het water vervoerd worden tussen Tilburg en Rotterdam. Nu handelt Railport Brabant (een dochter van GVT) via het spoor alleen maritieme containers af. Er is een dagelijkse verbinding tussen de haven in Rotterdam en de terminals in Tilburg en Eindhoven.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.