Impuls van 3 miljoen voor goederenvervoer per spoor

Met een tijdelijke subsidieregeling wil het ministerie van Infrastructuur en Milieu de bundeling van goederenstromen voor vervoer op het spoor stimuleren. Hiervoor is 3 miljoen euro beschikbaar.

De subsidie richt zich op spoorvervoerders, logistieke ondernemers en verladers. Zij kunnen ondersteuning krijgen voor projecten die organisatorische en fysieke drempels verlagen, waardoor er meer bundeling van goederenstromen ontstaat. Tussen 1 juli en 4 december van dit jaar kunnen bedrijven een subsidie-aanvraag doen bij Agentschap NL, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken.

Ondernemers die een subsidie krijgen, moeten ook minimaal zelf vijftig procent van de projectkosten betalen. Bij de beoordeling van de aanvragen kijkt de overheid in hoeverre er sprake is van optimalisatie van de spoorlogistieke keten, bundeling van goederenstromen, het vergroten van kennis en het toepassen van innovatie.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op 29 mei organiseert Agentschap NL een matchmaking- en voorlichtingsbijeenkomst waarbij de regeling wordt toegelicht. Tegelijkertijd kunnen ondernemers collega’s ontmoeten met wie ze mogelijk kunnen samenwerken. Aanmelden voor die bijeenkomst kan tot 18 mei bij Agentschap NL via bgs@agentschap.nl.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.