Betuweroute

Treinverkeer Betuweroute uren gestremd na ongeluk

Door een botsing van een goederentrein met een lorrie op de Betuweroute woensdag rond het middaguur heeft het treinverkeer op het A15-tracé van de goederenspoorlijn een aantal uur stilgelegen. Aan het einde van de middag kon het treinverkeer worden hervat.

De botsing vond plaats bij de tunnel onder het Pannerdensch Kanaal. De lorrie werd gebruikt voor spoorwerkzaamheden en had niet op het spoor mogen staan toen de goederentrein passeerde. Hoe dat kon gebeuren wordt nog onderzocht. De Spoorwegpolitie van het KLPD (Korps landelijke politiediensten) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn gestart met studies naar het ongeluk.

Schade

Niemand raakte gewond bij het ongeval, maar er was wel materiële schade aan de goederentrein en aan de lorrie. Van de lorrie bleef weinig over. De goederentrein is niet ontspoord en kon nog op eigen kracht wegrijden. De spoorinfrastructuur is niet beschadigd geraakt.

Een medewerker die verantwoordelijk wordt gehouden voor de veiligheid op de Betuweroute, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Dat meldt een woordvoerder van het KLPD.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.