Goederentrein op de Betuweroute

Deel van de Betuweroute vijf dagen buiten dienst

Van 4 tot en met 8 mei is het A15-tracé van de Betuweroute buiten gebruik. De Duitse spoorbeheerder DB Netz voert in die periode werkzaamheden uit tussen Zevenaar grens en Emmerich.

Goederentreinen worden in die periode omgeleid via Venlo of Bentheim over het gemengde net. Keyrail, de exploitant van de Betuweroute, schat in dat het om tientallen treinen gaat. De Havenspoorlijn tussen Rotterdam en Kijfhoek heeft geen last van de werkzaamheden en is wel gewoon bereikbaar. Het gebeurt enkele malen per jaar dat de Betuweroute of een deel daarvan buiten dienst gesteld wordt.

Stijging goederenvervoer

In 2011 reden 23.000 goederentreinen over het A15-tracé van de Betuweroute. In 2010 ging het om 17.500 treinen.

Op dit moment rijden er wekelijks 450 tot 500 treinen via de Betuweroute. Dat is een stijging die mede te danken is aan drie nieuwe klanten die Keyrail het afgelopen jaar aantrok: CRS (bulkvervoer), Locon (onder meer afval) en HSL Logistik (biodiesel). Dit jaar zet Keyrail in op het aantrekken van meer volume op het spoor.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.