Treinbotsing Maasvlakte

Treinverkeer beschadigd spoor Maasvlakte dinsdag hervat

Nu de opruimwerkzaamheden zijn afgerond na de botsing van de twee containertreinen op de Maasvlakte afgelopen vrijdag, is maandag ook het herstel gestart van het beschadigde spoor. Vanaf dinsdag is treinverkeer mogelijk van en naar de oostelijke railterminal, zij het over één spoor.

Hulpdiensten, bedrijven uit de buurt, gebiedsbeheerders en terminals hebben Keyrail, de exploitant van de Betuwelijn, afgelopen weekend geholpen bij het vrijmaken van het spoor. De Landmacht sprong bij door speciale matten neer te leggen om de leidingstroken te beschermen bij het wegtakelen van de beschadigde wagons.

Hinder

Na een inspectie van het spoor heeft de aannemer van Keyrail zondag een plan gemaakt voor het repareren van de beschadigde infrastructuur. De verwachting is dateen spoor dinsdag weer bereikbaar is. Het andere spoor wordt binnenkort met het reguliere onderhoud meegenomen.

Tijdens het repareren van het spoor kan het treinverkeer op de Maasvlakte nog hinder ondervinden. Vervoer van en naar de oostelijke railterminal van ECT op de Maasvlakte is beperkt mogelijk.

Vrijdagochtend kwamen twee containertreinen met elkaar in botsing op de Maasvlakte ter hoogte van de kruising Missouriweg en Yukonweg. Een locomotief en enkele wagons ontspoorden.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.