Goederentrein ontspoord Belgie

Enorme ravage na ontsporen goederentrein in België

Na het ontsporen van een goederentrein bij Melsele in België donderdagavond is grote schade ontstaan aan het spoor en de bovenleiding. Vrijdagochtend is begonnen met het wegtakelen van het ontspoorde materieel.

Infrastructuurbeheerder Infrabel verwacht nog de hele vrijdag en het weekend nodig te hebben om de ravage op te ruimen en herstelwerkzaamheden te verrichten. Tot die tijd is er geen treinverkeer mogelijk tussen Zwijndrecht en Sint-Niklaas. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Schade

Een goederentrein met in totaal 29 wagons was donderdagavond op weg van Zeebrugge naar Antwerpen. Ter hoogte van Melsele op spoorlijn 59 tussen Antwerpen en Gent raakten zeven wagons, die zich middenin de trein bevonden, van het spoor. Daarbij ontstond een enorme ravage. Het spoor is over een lengte van honderd meter beschadigd en de bovenleiding over een afstand van vijfhonderd meter. Ook raakten een wissel, bovenleidingspalen en een slagboom beschadigd. Er vielen geen gewonden. De goederentrein vervoerde containers met stukgoed en ijzer. Twee naderende passagierstreinen konden op tijd gewaarschuwd worden.

Afgelopen nacht zijn de voorste en achterste wagons weggesleept die nog op de rails stonden. Vrijdagochtend is Infrabel begonnen met opruimen van de containers en de ontspoorde wagons.

Grondverzakking

Infrabel kon vrijdagochtend nog geen inschatting geven van de omvang van de schade. Ook de toedracht van het ongeluk moet nog onderzocht worden. Belgische media noemen een grondverzakking als mogelijke oorzaak. Dat zouden ze ter plekke van de spoorwegpolitie vernomen hebben.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.