Spoorwissel, rails, spoor

Botsing van twee containertreinen op Maasvlakte

Op de Maasvlakte in Rotterdam zijn vrijdagochtend twee containertreinen met elkaar in botsing gekomen. Een machinist liep daarbij een hoofdwond op.

Het ongeluk gebeurde op spoor 891, ter hoogte van de kruising tussen de Missouriweg en de Yukonweg. Bij het ongeluk zijn een locomotief en enkele wagons ontspoord. Een aantal containers is op de grond gekomen.

Treinverkeer gehinderd

De Inspectie Leefomgeving en Transport is een van de partijen die het ongeluk verder onderzoeken. Tijdens die onderzoeken is de spanning van de bovenleiding uitgeschakeld en is het alleen mogelijk met diesellocomotieven te rijden tussen emplacement Kijfhoek en de Maasvlakte, zo laat Keyrail weten, de exploitant van de Betuweroute.

Vervoer van en naar de Oostelijke railterminal op de Maasvlakte is voorlopig gestremd. De overige emplacementen zijn wel bereikbaar.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.