Warehouse, Graaco, spoorlijn, opslagloods

Graaco opent warehouse met spooraansluiting

Graaco in Coevorden heeft begin deze maand een multimodaal warehouse met een spooraansluiting in gebruik genomen. De spoorlijn ligt in het warehouse zelf, waardoor het mogelijk is om wagons ter plekke te laden en lossen. De logistieke dienstverlener hoopt met het nieuwe warehouse nieuwe ladingpakketten aan te trekken en nieuwe bestemmingen aan te doen.

Het nieuwe warehouse was hard nodig, omdat de bestaande magazijnen hun capaciteit volledig benut hadden. Daarnaast voldoet het nieuwe warehouse aan hogere kwaliteitseisen. Het nieuwe warehouse heeft een oppervlakte van 1.500 m2.

Directeur Ben Blog: “Het was hard nodig om te gaan uitbreiden. Dit was tegelijkertijd een ideale mogelijkheid om het warehouse multimodaal te maken door er een spoorlijn in aan te leggen.” Graaco heeft 60.000 m2 aan warehouse-ruimte.

Hoge kwaliteitseisen

Volgens Blog was er vanwege de hoge kwaliteitseisen behoefte aan een multimodaal warehouse. “Het nieuwe warehouse voldoet bijvoorbeeld aan de eisen die voor HACCP en GMP+ gesteld worden.” HACCP zijn levensmiddelen en GMP+ is diervoeder. De spoorlijn in het warehouse zorgt ervoor dat er overdekt geladen en gelost kan worden waardoor de kwaliteit van de goederen wordt gewaarborgd.

Europese spoornetwerk

Blog vertelt dat Graaco het enige bedrijf in Nederland is dat rechtstreeks aangesloten is op het Nederlandse en Duitse spoornetwerk. Vanuit de Graaco-vestiging in Coevorden kunnen direct de havens van Rotterdam en het Europese achterland worden bediend. De spoorlijn is aangelegd door de Duitse spoorwegonderneming Bentheimer Eisenbahn.

Blog: “Bentheimer Eisenbahn biedt ons de mogelijkheid om via hun netwerk gekoppeld te zijn aan het Europese netwerk. Daardoor staan we in verbinding met vrijwel ieder land in Europa.” Bij Graaco worden zowel uitgaande als inkomende goederenstromen verwerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van transport per rail, over de weg en over zee.

Toekomst

Graaco wil zich in de toekomst niet alleen op vervoeren en opslaan gaan richten, maar ook op het verpakken van goederen. Daarnaast wil het bedrijf het multimodaal vervoer gaan uitbreiden door onder meer nieuwe lijnen te ontwikkelen. Blog: “We merken dat onze klanten steeds meer behoefte hebben aan duurzaam vervoeren en het verminderen van de CO2-uitstoot. Daardoor groeit de vraag naar multimodaal vervoer.”

Graaco wil zich daarnaast meer met de organisatie van het vervoer gaan bezighouden. Blog: “We willen het gehele proces van het vervoer voor onze klanten uit handen nemen.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.