Europorte locomotief

Europorte mag op Belgisch treinnetwerk gaan rijden

Europorte, bekend als spoorgoederenvervoerder van de Groep Eurotunnel, heeft toestemming gekregen om ook het Belgische treinnetwerk voor goederenvervoer te gebruiken.

Dat heeft Europorte zelf laten weten in een persbericht. Volgens Europorte heeft de veiligheidsorganisatie SCCIF de toestemming verleend waardoor de vervoerder de markt in België verder kan ontwikkelen.

Spoorgoederenvervoer

Sinds 19 maart is Europorte al actief in België. Er worden sinds die datum tot zes keer per week directe diensten onder vergunning gereden tussen de steengroeves bij Henegouwen en de cementfabriek van Obourg richting Amiens.

Volgens François Coart, Development Director bij Europorte, is Europorte op zoek naar een goede positie in de markt voor Europees spoorgoederenvervoer. De toelating tot het Belgische netwerk past daar goed bij.

Spoornetwerk

“We zijn door de toestemming in staat onze groei in België beter te managen. Ook kunnen we onze klanten de voordelen van onze kwaliteit van service en betrouwbaarheid laten zien.”

Volgens het Belgische Knack is het voor het eerst in tien jaar dat een andere buitenlandse partij toegang krijgt tot het Belgische spoornetwerk. Tien jaar geleden was dat Dillen en Le Jeune Cargo (DLC) met een vrachtdienst tussen het Duitse Aken en Antwerpen.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.