Rechtstreekse route Rotterdam-Nürnberg is actief

De rechtstreekse route voor containertreinen tussen Rotterdam en het Duitse Nürnberg is in gebruik genomen. De nieuwe containershuttle doet  zowel de Maasvlakte als het RSC Rotterdam (Waalhaven) aan in Rotterdam.

De route is per april officieel in gebruik genomen in Nürnberg en betreft een initiatief van European Gateway Services en TX Logistik. European Gateway Services is een dochteronderneming van containerterminaloperator ECT.

Achterlandverkeer

ECT beschikt over een uitgebreid netwerk van inlandterminals die als extended gates ingezet worden voor de deep-sea terminals in Rotterdam. ECT was al buiten Nederland actief, voor TX Logistik betekent het de eerste stap in het achterlandverkeer via de Benelux.

Zowel European Gateway Services als TX Logistik zullen tekenen voor de exploitatie van de lijn. De intermodale dienst heeft een capaciteit van 96 TEU in beide richtingen. Volgens Dirk Steffes van TX Logistik biedt de lijn veel economische voordelen.

Container

Zo kunnen containers en wissellaadbakken 40% voordeliger vervoerd worden tussen de economische centra van Rotterdam en Nürnberg in vergelijking met vervoer over de weg.

Volgens Norbert Rekers, bedrijfsleider bij TX Logistik, kan bovendien jaarlijks zo’n 14.000 ton aan CO2 worden bespaard ten opzichte van het wegvervoer. De treindienst rijdt drie keer per week. Dat meldt Rail Cargo.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.