Goederenvervoer per spoor neemt toe in Polen

Het goederenvervoer per spoor in Polen maakt een groei door. Dat blijkt uit de cijfers over 2011. Vorig jaar nam het spoorvervoer toe met 11% tot 54,2 miljard ton kilometer. DB Schenker Rail is ook actief op de Poolse spoormarkt. Het bedrijf heeft een aandeel van 19,67% in Polen.

Volgens De Lloyd hebben de staatsbedrijven PKP Cargo en PKP LHS nog steeds het grootste marktaandeel in Polen. Samen zijn ze goed voor 56,4%. Voor PKP Cargo geldt dat ze in 2011 130,5 miljoen ton vervoerden.

DB Schenker Rail

Dat was 9,1% meer dan in 2010. Van het totale volume was 52,5 miljoen ton kolenvervoer. PCC Intermodal, een van de andere Poolse operators, vervoerde in 2011 bijvoorbeeld meer dan 140.000 ton.

PCC Intermodal

Dat was een groei van 23%. PCC Intermodal werd in 2009 overgenomen door DB Schenker Rail. De groei van PCC komt onder meer door de ingebruikname van een nieuwe trein op Moskou (PCC Moscow Express).

In Rotterdam gebruikt PCC de Pernis Combi Terminal. In Kutno beschikt PCC sinds 2011 over een moderne hub. Vanuit Kutno zijn er zo verbindingen met de West-Europese havens mogelijk. Dit jaar wil PCC diensten ontplooien op de Baltic-Adriatic corridor.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.