DB Schenker kan meer winst maken door efficiënter werken

Vrachtvervoerder DB Schenker moet de winstgevendheid zien te verhogen door efficiënter te werken. Een woordvoerder van Deutsche Bahn heeft dit laten weten na berichten in de Duitse media. 

Volgens de Financial Times Deutschland moeten wagons minder vaak leeg rijden terwijl ook de lengte van de goederentreinen aangepast zal worden. De treinen zullen langer moeten worden, waardoor het spoor beter benut wordt.

DB Schenker

In de Duitse krant wordt ook gepraat over een reorganisatie bij DB Schenker. Daarbij zouden tot 2014 zo’n 900 banen vervallen. Bij DB Schenker werken nu zo’n 32.000 mensen in 15 Europese landen.

Volgens de woordvoerder van Deutsche Bahn ligt een reorganisatie echter niet voor de hand, omdat het goederenvervoer per spoor juist een flinke groei doormaakt. De krant beweert echter dat DB Schenker in een crisis zit.

Resultaten

Zo zou het Duitse resultaat voor vrachtvervoerder over 2011 uitkomen op een verlies. De cijfers van Deutsche Bahn en DB Schenker worden in maart 2012 bekend gemaakt.

Het streven zou zijn om het resultaat van DB Schenker met 60 miljoen euro te verbeteren. De omzet van DB Schenker kwam in 2010 uit op 4,6 miljard euro met een resultaat van 12 miljoen euro.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.