SpoorPro.nl https://www.spoorpro.nl Vakblad voor railbedrijven Tue, 19 Feb 2019 10:37:20 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 Aantal mensen dat omkomt op Belgische overwegen blijft stabiel https://www.spoorpro.nl/management/2019/02/19/aantal-mensen-dat-omkomt-op-belgische-overwegen-blijft-stabiel/ https://www.spoorpro.nl/management/2019/02/19/aantal-mensen-dat-omkomt-op-belgische-overwegen-blijft-stabiel/#respond Tue, 19 Feb 2019 10:37:20 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48105 Het aantal ongevallen bij overwegen in België nam weliswaar af in 2018, maar het aantal dodelijke slachtoffers bleef steken op negen. Dat zijn er net zo veel als in 2017. Er deden zich 38 ongevallen voor bij overwegen het afgelopen jaar. Een jaar eerder waren dat er nog 51.

De meeste ongelukken gebeuren tijdens de ochtend- en middagspits en de slachtoffers zijn doorgaans buurtbewoners boven de zeventig, zo blijkt uit onderzoek van Infrabel. “Een vals gevoel van veiligheid omdat men de plek goed kent, werkt ongevallen onmiskenbaar in de hand”, meent de spoorbeheerder. Volgens Infrabel zijn onvoorzichtig gedrag en niet naleven van de verkeersregels nog altijd de voornaamste oorzaak van de ongelukken. Ook het aantal zwaargewonden (3) bleef in 2018 net zo hoog als in 2017.

Minder overwegen

Met uitzondering van het jaar 2016 is het aantal mensen dat om het leven kwam op een Belgische overweg nog niet echt gedaald. In 2014 en 2015 vielen er elf doden, in 2016 waren dat er vier.

Net als in Nederland is ook het Belgische beleid erop gericht om het aantal overwegen te verminderen. Vorig jaar schafte Infrabel er zestien af en stelde er acht buiten dienst. Ook investeerde de spoorbeheerder 39 miljoen euro in de veiligheid. Er zijn nu nog 1.713 overwegen in ons buurland, een daling van ruim 17 procent vergeleken met 2005. Van die 1.713 zijn er 1.496 publieke en 217 private overwegen. Meer dan 95 procent van de publieke overwegen is uitgerust met verkeerslichten, bellen en/of slagbomen.

Identiteitskaarten

Daarnaast probeert Infrabel met campagnes de veiligheid rond spoorwegovergangen te vergroten. Voor het grote publiek startte de spoorbeheerder in 2018 een experiment op sociale media om te laten zien wat de impact is bij een botsing met een trein. In het havengebied van Antwerpen gaf het bedrijf voorlichting aan zo’n duizend vrachtwagenchauffeurs over de gevaren van op het laatste moment doorrijden bij de veelal onbewaakte overwegen. Het aantal geregistreerde ongevallen in havens daalde van achttien incidenten in 2017 naar tien in 2018.

Om ervoor te zorgen dat hulpdiensten sneller kunnen optreden bij een ongeluk begint Infrabel vanaf komende zomer met de invoering van ‘identiteitskaarten’ voor overwegen. Het gaat om stickers die bij elke overweg worden aangebracht met daarop specifieke kenmerken als overweg- en lijnnummer. Met die stickers moet het ook voor de verkeersleiding makkelijker worden om de plek van het ongeluk te lokaliseren en direct de machinisten van naderende treinen te informeren.

Nederland

In Nederland komen er jaarlijks gemiddeld elf mensen om het leven komen bij een overwegongeval op het spoor. De Onderzoeksraad voor Veiligheid noemde dat aantal in de zomer van 2018 nog “onacceptabel”. De Raad stelde in het rapport in het rapport ‘Overwegveiligheid – Een risicovolle kruising van belangen’ dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meer aandacht moet hebben voor overwegveiligheid.

In een reactie op dat rapport maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven een paar maanden later bekend met alle betrokken partijen te streven naar nul slachtoffers. Om dat doel te bereiken worden alle overwegen die niet beveiligd zijn door spoorbomen en bellen binnen vijf jaar opgeheven of beveiligd.

]]>
https://www.spoorpro.nl/management/2019/02/19/aantal-mensen-dat-omkomt-op-belgische-overwegen-blijft-stabiel/feed/ 0
Slachtoffers chroom-6 affaire niet tevreden met steun Tilburgse raad https://www.spoorpro.nl/personeel/2019/02/19/slachtoffers-chroom-6-affaire-niet-tevreden-met-steun-tilburgse-raad/ https://www.spoorpro.nl/personeel/2019/02/19/slachtoffers-chroom-6-affaire-niet-tevreden-met-steun-tilburgse-raad/#respond Tue, 19 Feb 2019 08:48:34 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48095 De Tilburgse gemeenteraad heeft maandagavond laat ingestemd met een schadevergoeding aan achthonderd mensen die op een NS-werkplaats in de stad zijn blootgesteld aan chroom-6 bij het onderhoud aan treinen. Een deel van de slachtoffers had gehoopt op meer compensatie. Nu de regeling blijft, zoals was voorgesteld door het gemeentebestuur en NS, stappen sommigen naar de rechter.

De gemeenteraad vindt het belangrijk dat alle betrokkenen ter compensatie zo snel mogelijk 7000 euro ontvangen. Mensen die ziek zijn geworden kunnen rekenen op een extra vergoeding tussen 5000 en 40.000 euro. Voor een poging vanuit de oppositie om de regeling te verruimen en versoepelen was onvoldoende steun. De voorgestelde regeling is volgens een meerderheid van de gemeenteraad ruimhartig, al erkennen verschillende politieke partijen dat geen enkel bedrag het leed kan compenseren.

Teleurgesteld

“Discussie blijf altijd bestaan. Er blijven altijd mensen die teleurgesteld zijn’”, zei raadslid Frans Vriens (50PLUS) tijdens een extra raadsvergadering in het stadion van Willem II. De vergadering werd bijgewoond door vele tientallen slachtoffers.

Tilburgse werklozen werden tussen 2004 en 2012 verplicht aan het werk gezet op de NS-werkplaats. Er werden oude treinstellen geschuurd. In de oude verflagen zat chroom-6. Een onderzoekscommissie concludeerde vorige maand dat de NS en gemeente fouten hebben gemaakt. De NS informeerde de gemeente niet over de gevaren en de gemeente zorgde niet voor maatregelen.

Rechter

De gemeente en de NS hebben hun fouten erkend. Ze schatten dat in totaal 10 miljoen euro nodig is voor de regeling en zijn van plan om de kosten te delen. Als het geld op is komt er budget bij, beloofde wethouder Erik de Ridder maandagavond.

Een groep slachtoffers heeft al aangekondigd om naar de rechter te stappen, zo vertelden ze aan verschillende regionale media. Ze vinden de afgesproken vergoeding onvoldoende en willen een verruiming van de regeling.

Bron: ANP

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/personeel/2019/02/19/slachtoffers-chroom-6-affaire-niet-tevreden-met-steun-tilburgse-raad/feed/ 0
Aanleg nieuw opstelterrein voor treinen in Haren gestart https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/18/aanleg-nieuw-opstelterrein-voor-treinen-in-haren-gestart/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/18/aanleg-nieuw-opstelterrein-voor-treinen-in-haren-gestart/#comments Mon, 18 Feb 2019 11:08:08 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48089 Spoorbeheerder ProRail en aannemer Strukton Rail zijn afgelopen weekend bij Haren in de gemeente Groningen begonnen met de aanleg van wissels en sporen voor een nieuw groot opstelterrein voor treinen. De Vork, zoals het terrein vanwege de vorm heet, krijgt 11 kilometer spoor, veertig wissels en automatische aansturing. Het terrein biedt straks plaats aan meer dan zestig treinen van zowel NS als Arriva.

Op de plek waar het opstelterrein komt splitsen de sporen richting Assen en richting Winschoten. In die ‘vork’ wordt de nieuwe treinparkeerplaats gebouwd. De treinen staan nu nog opgesteld bij het station van Groningen, maar daar is de ruimte te krap om te kunnen groeien, zoals de wens is. Bovendien moet er op de plek van het huidige opstelterrein een nieuw busstation komen.

Ballastbed

Strukton Rail is afgelopen weekend begonnen met aanbrengen van het ballastbed van spoorgrind met een hoogte van ruim 70cm. Ook is er een overweg in werking gebracht om werkverkeer en personeel veilig toegang te geven tot het terrein. Dat maakt het mogelijk om zowel via de weg als via het spoor op de Vork te kunnen komen. “Het komt in Nederland zelden voor dat we nieuw spoor bouwen, laat staan in één keer zo’n groot complex. We bouwen het bovendien overdag. Meestal werken we ’s nachts, als de trein niet rijdt”, aldus Erik van Blokland, projectmanager Strukton Rail Nederland.

Het verplaatsen van het opstelterrein naar de Vork in Haren is onderdeel van het project Groningen Spoorzone, waarin zowel het spoornetwerk als het station Groningen jaren aangepast wordt om de verwachte reizigersgroei op te kunnen vangen. De werkzaamheden duren nog een paar jaar en verlopen gefaseerd. Dit jaar staat ook de aanleg van een extra perron en van voorzieningen op station Groningen Europapark op de planning. Het nieuwe opstelterrein moet in de loop van volgend jaar in gebruik genomen worden.

Lees ook:

ProRail gunt spoorcontract Groningen aan Strukton Rail

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/18/aanleg-nieuw-opstelterrein-voor-treinen-in-haren-gestart/feed/ 1
H.Essers en Lineas introduceren spoorverbinding Genk-Triëst https://www.spoorpro.nl/goederenvervoer/2019/02/18/h-essers-en-lineas-introduceren-spoorverbinding-genk-triest/ https://www.spoorpro.nl/goederenvervoer/2019/02/18/h-essers-en-lineas-introduceren-spoorverbinding-genk-triest/#respond Mon, 18 Feb 2019 09:20:40 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48080 Logistiek dienstverlener H.Essers en spoorwegmaatschappij Lineas Intermodal  zijn begonnen met een rechtstreekse railverbinding tussen de Vlaamse stad Genk en Triëst in Noord-Italië. In eerste instantie zal er twee keer per week een goederentrein vanuit Vlaanderen naar Italië vertrekken, binnenkort wordt de frequentie opgevoerd naar drie maal per week. De open trein kan zowel containers als trailers vervoeren.

De treinen vertrekken vanuit de Euro Terminal Genk, vlak bij het hoofdkantoor van H.Essers, naar de Samer Terminal Trieste. H.Essers laat weten de spoorverbinding te gebruiken voor secured/cold chain-transporten naar Griekenland en Turkije. De lading gaat eerst per spoor vanuit Genk naar Triëst om vandaaruit per schip verder vervoerd te worden naar de havens van het Griekse Patras en de havens van Istanbul, Pendik, Izmir en Mersin in Turkije.

CO2-reductie

Topman Gert Bervoets van H.Essers noemt het een optimalisatie van het bestaande netwerk. “Bovendien is dit nieuwe traject een mooi voorbeeld van een synchromodale oplossing waarbij de goederen maar liefst 90 procent over het spoor en water reizen.” Met de nieuwe oplossing verwacht het bedrijf negenduizend wegtransporten per jaar te kunnen vervangen door vervoer via spoor- en waterwegen. Dat zou een CO2-reductie moeten opleveren van 90 procent volgens beide bedrijven.

Bij het vervoer op de nieuwe lijn zal H.Essers zo veel mogelijk gebruikmaken van Safebox-containers, 45-voetcontainers die door het bedrijf speciaal zijn ontwikkeld voor secured/cold chain-transporten. De containers zijn elektronisch vergrendeld en een deel is voorzien van temperatuurcontrole.

China

In 2017 zette het logistieke bedrijf een spoorverbinding op naar China om het netwerk verder uit te breiden. Bij H.Essers werken meer dan 6.340 mensen, verspreid over 71 vestigingen in zeventien landen. Het bedrijf is vooral actief op het gebied van transport en logistiek voor sectoren als chemie, geneesmiddelen en gezondheidszorg en kwalitatief hoogstaande goederen.

Spoorwegmaatschappij Lineas met het hoofdkantoor in Brussel beschikt over ruim 250 locomotieven en 7000 wagons. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland.

]]>
https://www.spoorpro.nl/goederenvervoer/2019/02/18/h-essers-en-lineas-introduceren-spoorverbinding-genk-triest/feed/ 0
Maak kans op een Innovation Award tijdens RailTech Europe https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/02/15/maak-kans-op-een-innovation-award-tijdens-railtech-europe/ https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/02/15/maak-kans-op-een-innovation-award-tijdens-railtech-europe/#respond Fri, 15 Feb 2019 16:03:24 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48077 Bedrijven met een innovatieve, duurzame of vindingrijke oplossing die ervoor zorgt dat de prestaties van het spoor en/of de reizigerservaring verbeteren, maken op maandag 26 maart kans om een Innovation Award te winnen. Innovaties kunnen tot 25 februari worden ingezonden. De Innovation Awards maken onderdeel uit van het internationale spoorevenement RailTech Europe.

De prijs heeft als doel om innovaties in de spoorsector te stimuleren en om de prestaties, veiligheid, capaciteit en reizigerscomfort van het spoor op een hoger niveau te brengen. De inzendingen worden door een internationale jury van experts uit de railsector beoordeeld. RailTech Europe vindt van 26 tot en met 28 maart plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Categorieën

Innovaties in de spoorsector zijn altijd een belangrijke pijler geweest voor RailTech Europe. De RailTech Europe 2019 Innovation Awards worden gepresenteerd in zeven categorieën, namelijk infrastructuur, rollend materieel, IT, openbaar vervoer, spoorgoederenvervoer, Start-Up Award en een branche-award. Ieder bedrijf kan maximaal twee innovaties insturen.

Er staat nog veel meer op het programma behalve de uitreiking van de Innovation Awards. Bezoekers kunnen zich tijdens RailTech Europe ook laten informeren over de laatste technologische ontwikkelingen op de uitgebreide beursvloer, deelnemen aan een internationale railconferentie, de Rail Carrière Dag en het Startup Festival, een bezoek brengen aan het Freight and Terminal Forum en ruim zestig spoorworkshops bijwonen. Organisator ProMedia Group verwacht dit jaar meer dan 10.000 bezoekers en ruim 150 exposanten.

Ben jij een bedrijf met een interessante innovatie voor het spoor? Dien dan hier jouw oplossing in voor 25 februari.

]]>
https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/02/15/maak-kans-op-een-innovation-award-tijdens-railtech-europe/feed/ 0
FIOD doet inval bij Strukton vanwege metroproject Riyad https://www.spoorpro.nl/management/2019/02/15/fiod-doet-inval-bij-strukton-vanwege-metroproject-riyad/ https://www.spoorpro.nl/management/2019/02/15/fiod-doet-inval-bij-strukton-vanwege-metroproject-riyad/#respond Fri, 15 Feb 2019 12:08:48 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48073 De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een inval gedaan bij bouwbedrijf Strukton. Aanleiding is een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad waar het dochterbedrijf van het beursgenoteerde concern Oranjewoud aan meebouwt.

Strukton laat weten volledig mee te werken aan het onderzoek. Het is niet direct duidelijk of de FIOD stukken heeft meegenomen bij de inval.

Strukton maakt deel uit van een consortium dat een onbemand metrosysteem aanlegt van in totaal 176 kilometer lang met 87 stations. Het gaat om ‘s werelds langste metrosysteem in ontwikkeling. Strukton bouwt mee aan drie van de zes metrolijnen. De totale waarde van dat project is zes miljard euro, het aandeel van Strukton is één miljard euro.

Consortium

Het consortium, dat onder de naam FAST gaat, bestaat naast Strukton verder uit Alstom, Samsung, Setec, Typsa, FCC en Freyssinett. Het is onduidelijk of de FIOD ook bij andere partijen uit het consortium invallen heeft gedaan.

De Arriyadh Development Authority (ADA) gunde in 2013 het FAST één van de drie contracten gegund voor de bouw van de metro Riyad. Het contract omvat het ontwerp en de bouw van de lijnen 4 (geel), 5 (groen) en 6 (paars) met in totaal 25 stations. De bouw betreft 64,6 kilometer spoor waarvan 29,8 kilometer viaduct, 26,6 kilometer ondergronds spoor en 8,2 kilometer bovengronds spoor.

Bron: ANP

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/management/2019/02/15/fiod-doet-inval-bij-strukton-vanwege-metroproject-riyad/feed/ 0
Minder geluidsoverschrijdingen langs het spoor https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/02/15/minder-geluidsoverschrijdingen-langs-het-spoor/ https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/02/15/minder-geluidsoverschrijdingen-langs-het-spoor/#respond Fri, 15 Feb 2019 10:49:07 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48069 Het aantal locaties langs het spoor waar een overschrijding plaatsvond van het geluidsproductieplafond is in 2017 afgenomen. In 2016 ging het nog om 512 overschrijdingen, in 2017 waren het er 458. Verreweg de meeste van die overschrijdingen deden zich voor op het baanvak Zutphen-Winterswijk.

De cijfers zijn afkomstig uit het ‘Nalevingsverslag geluidsproductieplafonds 2017’ van ProRail. De spoorbeheerder is verplicht de geluidsproductieplafonds na te leven en maatregelen te nemen als het geluid door toename van het aantal treinen of door lawaaiigere treinen boven de norm dreigt uit te komen. Ook vereist de Wet milieubeheer dat ProRail er jaarlijks over rapporteert. Wegbeheerder Rijkswaterstaat heeft net als ProRail ook zo’n overzicht gemaakt, maar dan voor de geluidsproductie langs het rijkswegennet. Beide rapportages zijn naar de Tweede Kamer gestuurd.

Achterhaald

In 2017 lagen in totaal 57.067 virtuele referentiepunten om de 100 meter aan weerszijden langs de hoofdspoorwegen, op 50 meter van het spoor en op 4 meter boven lokaal maaiveld. Op elk referentiepunt geeft een geluidproductieplafond de maximale jaargemiddelde geluidproductie door spoorverkeer aan. Overschrijdingen waar ook echt sprake was van meer geluidsproductie zijn goed voor ongeveer 0,8 procent van het totaal aan referentiepunten. Ook de voorgaande jaren bleef het aantal locaties waar overschrijdingen waren beperkt. In 2016 ging het om 512 overschrijdingen, in 2015 om 197, in 2014 om 370 en in 2013 om 310.

Het rapport over 2017 is voor een deel al weer ingehaald door de actualiteit. Op het baanvak Zutphen-Winterswijk, waar het geluid in 2017 nog 337 boven de norm uitkwam, waren in 2018 geen overschrijdingen meer. Dat komt omdat de normen voor 553 meetpunten inmiddels aangepast zijn. Ook legde ProRail raildempers aan op dit traject. Er lopen nog akoestische onderzoeken voor andere baanvakken met meerdere overschrijdingen in 2017: Doetinchem-Gaanderen (51) en Arnhem-Zutphen, ter hoogte van Dieren (22).

Stille treinen en stiller spoor

Om geluidshinder te verminderen of te voorkomen stimuleren het ministerie van Infrastructuur en Waterstat en ProRail vooral de inzet van stillere treinen. Personentreinen zijn al grotendeels stil, bij goederentreinen is nog veel winst te behalen. Wat helpt is onder meer het vervangen van ijzeren door kunststof remblokken bij goederenwagens. Dat scheelt zo’n 5 dB. Vervoerders die wagons inzetten met kunststof remblokken krijgen een korting op de gebruiksvergoeding. Eind 2017 was ruim vijftig procent van de goederenwagons stil.

Een andere manier om geluidsoverlast te bestrijden zijn aanpassingen aan of bij het spoor, zoals het plaatsen van raildempers en geluidsschermen, het slijpen van spoorstaven en het isoleren van woningen langs het spoor.
In Europees verband vindt eveneens afstemming plaats om spoorgoederenvervoer stiller te laten verlopen.

Pilot bestrijding booggeluid

Overigens wordt booggeluid, het hoge snerpende geluid dat soms te horen is een trein door een bocht gaat, nu nog niet meegeteld bij het berekenen van de geluidsproductie van treinen. Er komt een nieuw rekenmodel waarin booggeluid wel wordt meegenomen. Er zijn al wel maatregelen genomen om dit type geluidsoverlast te verminderen. Op vier locaties waar omwonenden veel last hadden van booggeluid (Hilversum, Leiden, Nijmegen en Soest) zijn spoorstaafconditioneringssystemen (SSCS-en) geplaatst. Dat zijn installaties naast het spoor die een biologisch afbreekbaar middel op de rails spuiten dat de wrijving tussen wiel en rails vermindert.

Dit jaar en volgend jaar gaan ProRail en NS een andere manier beproeven om booggeluid tegen te gaan. Dat doen ze door vanuit de trein een middel op de rails te spuiten met hetzelfde effect. Het gaat om wiel-rail-conditionering (WRC). De proef bouwt voort op resultaten uit eerdere proeven met WRC op verschillende regionale lijnen. Deze methode is goedkoper omdat het bijvullen van de installaties langs het spoor, op locaties die soms moeilijk bereikbaar zijn, dan niet meer hoeft.

]]>
https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/02/15/minder-geluidsoverschrijdingen-langs-het-spoor/feed/ 0
Modernisering vier stations op traject Gouda-Alphen aan den Rijn https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/14/modernisering-vier-stations-op-traject-gouda-alphen-aan-den-rijn/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/14/modernisering-vier-stations-op-traject-gouda-alphen-aan-den-rijn/#respond Thu, 14 Feb 2019 13:45:00 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48056 Aannemer Van Ooijen gaat in opdracht van ProRail vier wat oudere stations opknappen om ze duurzamer en toegankelijker te maken. Het gaat om Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen. In oktober van dit jaar moet het werk klaar zijn.

De stations krijgen onder andere nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en nieuwe omroepinstallaties. Ook gaat Van Ooijen groot onderhoud doen aan de perronconstructies en de hoogte van de perrons aanpassen voor een gelijkvloerse instap. Op die manier worden ze beter toegankelijk.

Buitendienststelling

Van Ooijen zal in korte tijd op de vier stations tegelijk aan het werk zijn. In een grote buitendienststelling in de zomer van 2019 voert de aannemer in tien dagen het werk uit op de stations Alphen, Boskoop en Waddinxveen. Op station Waddinxveen Noord werken wordt 24 dagen gewerkt.

Bij de renovatie trekt ProRail samen op met de gemeente Waddinxveen en de provincie Zuid-Holland. De provincie investeert in perronmeubilair en een herkenbare R-net-uitstraling, de gemeente Waddinxveen in de herinrichting van het voorplein van Waddinxveen Noord. ProRail neemt maatregelen om de stations toegankelijk te maken en te verduurzamen.

Eerdere verbeteringen

In 2017 en 2018 is het traject tussen Alphen aan den Rijn en Gouda al op andere punten verbeterd. Er rijden inmiddels nieuwe treinen, de frequentie is verhoogd van twee naar vier treinen per uur per richting en er zijn er twee nieuwe stations geopend: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/14/modernisering-vier-stations-op-traject-gouda-alphen-aan-den-rijn/feed/ 0
‘Verruiming veiligheidsnormen vervoer gevaarlijke stoffen niet aan de orde’ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/14/veiligheidsnormen-voor-vervoer-gevaarlijke-stoffen-niet-opgerekt/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/14/veiligheidsnormen-voor-vervoer-gevaarlijke-stoffen-niet-opgerekt/#comments Thu, 14 Feb 2019 10:41:30 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48026 Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat bestaande veiligheidsnormen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor niet verder oprekken. Daarmee reageert staatssecretaris Stientje van Veldhoven op Kamervragen van de SP, CDA en D66. Volgens haar is nergens de veiligheid in het geding.

Diverse gemeenten en provincies hadden hun zorgen geuit over overschrijdingen van de risicoplafonds voor het vervoer van gevaarlijke stoffen op de Brabantroute en Bentheimroute. Vanwege werkzaamheden aan het derde spoor in Duitsland worden er goederentreinen vaker omgeleid via deze routes.

De risicoplafonds dienen volgens Van Veldhoven als prikkel voor de goederenvervoerders om te kiezen voor bepaalde routes, zoals de Betuweroute. “Een overschrijding van een plafond betekent echter niet dat er sprake is van een overtreding door de vervoerder.” Daarmee reageert ze op berichten van diverse media over dat er regels zouden zijn overtreden. Ze wijst er echter wel op dat in het geval van “een geconstateerde overschrijding van de risicoplafonds de minister maatregelen moet onderzoeken die overschrijdingen teniet of voorkomen”.

Risicoplafonds

Het externe veiligheidsbeleid voor het transport van gevaarlijke stoffen is sinds 2015 vastgelegd in Wet Basisnet. Voor de basisnetroutes heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat risicoplafonds vastgesteld. Voor de risicoplafonds wordt met een plaatsgebonden risicocontour gewerkt, ook wel PR 10-6 contour genoemd. Dat betekent dat er geen woningen mogen staan op plaatsen waar het risico op overlijden door een ongeluk met een goederentrein met gevaarlijke stoffen groter is dan één op een miljoen per jaar. “Aan deze norm wordt in heel Nederland voldaan”, zegt Van Veldhoven.

De veiligheid van transport van gevaarlijke stoffen is geregeld door Europese wetgeving en doorgevoerd in nationale wetgeving. “Daar bovenop hebben wij in Nederland met de Wet Basisnet extra aanvullende regelgeving gemaakt om de kans op een ongeluk zo beperkt mogelijk te maken.”

Vervoer Betuweroute

De bewindsvrouw schrijft dat in “een poging om vervoerders te stimuleren het vervoer van gevaarlijke stoffen maximaal via de Betuweroute af te wikkelen”, op sommige andere trajecten zoals de Brabantroute en de Bentheimroute, de plaatsgebonden risicocontour “kunstmatig dicht” op het spoor is gelegd. Dat is volgens haar gedaan door het risicoplafond lager te leggen “dan vanuit het oogpunt van veiligheid nodig is”. “Daardoor ontstaat bij extra vervoer snel een overschrijding van de risicoplafonds terwijl de veiligheidsnorm voor de dichtbijgelegen woningen niet wordt overschreden.”

De staatssecretaris wijst dat ze een routeringsbesluit als handhavingsinstrument in kan zetten om vervoer van bepaalde stoffen over een bepaald traject gedurende een bepaalde periode te verbieden. Volgens haar zal een routeringsbesluit op één traject echter vanwege beperkte vervoersalternatieven leiden tot een waterbed-effect, waardoor er overschrijdingen op andere trajecten ontstaan.

Ze geeft aan het nemen van een routeringsbesluit in de toekomst niet uit te willen sluiten, maar ziet dit als laatste remedie. Ze wil eerst inzetten om met alle betrokken partijen om tafel te gaan om tot “een robuust basisnet voor heel Nederland” te komen.

Vervoer gevaarlijke stoffen

In Nederland gaat het vervoer van de gevaarlijke stoffen voor 52 procent via buisleidingen en 40 procent via de binnenvaart. Via de weg is dit 6,5 procent en via het spoor 1,4 procent. “Indien er sprake is van een incident met een trein met gevaarlijke stoffen beschikt ProRail op basis van de wagenlijst, die voor vertrek door de vervoerder bij ProRail wordt ingediend, over actuele ladinginformatie. Deze ladinginformatie verstrekt ProRail binnen 15 minuten aan de hulpdiensten, zodra daar behoefte aan ontstaat”, aldus Van Veldhoven.

De staatssecretaris schrijft dat ze ondanks de beperkte risico’s de zorgen van gemeentes en provincies “zeer serieus” neemt. Nieuwe besluitvorming over risicoplafonds zal “niet voor medio 2020 aan de orde” zijn.

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/02/14/veiligheidsnormen-voor-vervoer-gevaarlijke-stoffen-niet-opgerekt/feed/ 1
Delftse studenten presenteren nieuwe hyperloop-capsule https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/02/14/delftse-studenten-prestenteren-nieuwe-hyperloop-capsule/ https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/02/14/delftse-studenten-prestenteren-nieuwe-hyperloop-capsule/#respond Thu, 14 Feb 2019 09:40:27 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=48028 Het Hyperloop-studententeam van de Technische Universiteit Delft heeft het ontwerp gepresenteerd van de Atlas 02. Met die capsule of pod – een nieuw type vervoersmiddel – willen de studenten deze zomer meedoen aan de SpaceX Hyperloop Pod Competion in Californië. Bij de wedstrijd in 2018 eindigde het studententeam van de TU Delft op de tweede plaats met de Atlas 01.

De hyperloop is een innovatief transportconcept. Een pod, geschikt voor passagiers of goederen, reist door een afgesloten vacuüm buis. Vanwege het ontbreken van luchtweerstand of wrijving, kan het voertuig zeer hoge snelheden bereiken. SpaceX is het bedrijf van ondernemer Elon Musk, dat in 2015 de Hyperloop Pod Competion heeft opgezet om technologische ontwikkelingen te stimuleren.

Verbreken wereldrecord

Met de Atlas 02, het nieuwe type pod, wil het studententeam het huidige wereldrecord verbreken dat staat op 467 kilometer per uur. Tijdens de wedstrijd moeten de deelnemers hun voertuig door een vacuüm testbuis sturen. Het gaat erom wie de hoogste snelheid weet te bereiken. Door softwareproblemen en een doorgebrande boordcomputer bleef de snelheid van het Delftse team bij de wedstrijd vorig jaar ver onder de verwachting, maar het team was desondanks blij dat erin geslaagd was toch in de race te blijven. Er slaagden in 2018 maar weinig teams in om zoals de Delftse studenten de finale te bereiken. Een eerdere editie van de wedstrijd werd wel gewonnen door een studententeam uit Delft.

Door de compacte vorm en het lage gewicht, kan de Atlas 02 volgens teamlid Elja Ebbens makkelijker versnellen en remmen. “De pod heeft een power vergelijkbaar met een tank, maar met een lager gewicht dan een motorbike. Op deze manier kunnen hoge snelheden behaald worden.”

Hyperloop interieurHet interieur van het nieuwe Hyperloop-model.

Haalbaarheid

Komende weken horen de studenten of de wedstrijdleiding van SpaceX hun ontwerp heeft goedgekeurd voor de volgende ronde. Als dat inderdaad zo is, mogen ze het ontwerp mogen produceren, testen en meenemen naar de competitie in Los Angeles.

Het TU-team bestaat uit 39 studenten. Ze hebben een jaar de tijd om een volledig werkend prototype te bouwen. Ze doen niet alleen mee aan de wedstrijd in Californië, maar doen ook onderzoek naar de haalbaarheid van een hyperloop-systeem. Volgens teamcaptain Rieneke van Noort komt de hyperloop steeds dichterbij. “Om hier aan bij te dragen, houdt Delft Hyperloop zich daarnaast ook bezig met vraagstukken omtrent veiligheid, economische potentie, infrastructuur en de benodigde techniek voor het bouwen van een hyperloop systeem.”

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/02/14/delftse-studenten-prestenteren-nieuwe-hyperloop-capsule/feed/ 0