SpoorPro.nl https://www.spoorpro.nl Vakblad voor railbedrijven Wed, 24 Apr 2019 15:27:14 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.1 Boombakken station Breda aangepast na brekend glas https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/boombakken-station-breda-aangepast-na-brekend-glas/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/boombakken-station-breda-aangepast-na-brekend-glas/#respond Wed, 24 Apr 2019 15:26:40 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49883 De boombakken die bevestigd zijn in het dak van station Breda worden aangepast, nadat vorig jaar zomer een glasplaat tijdens een storm kapot is gegaan. Woensdag is het glas uit één van de boombakken boven het busstation verwijderd. Daarna zal de boombak van boven worden afgedekt met een lichtstraat.

In de zomervakantie vorig jaar brak een glasplaat tijdens een storm. Dit gebeurde vlak na middernacht en er waren op dat moment geen omstanders in de buurt. Direct na het incident heeft ProRail het Kenniscentrum Glas in Gouda gevraagd onderzoek te doen na de toedracht. Ondanks uitgebreid onderzoek, is het niet gelukt de oorzaak met honderd procent zekerheid vast te stellen.

Controle

Na het incident zijn alle glasplaten direct gecontroleerd. Daarbij is uit voorzorg één glasplaat verwijderd, omdat deze onder te veel spanning stond. Om de veiligheid te waarborgen zijn de glasplaten sinds het incident periodiek geïnspecteerd. Daarnaast werden alle glasplaten nog eens extra gecontroleerd bij harde wind. Daarbij zijn geen nieuwe defecten geconstateerd aan de glasplaten.

Advies- en ingenieursbureau Movares heeft in opdracht van ProRail een contra-expertise uitgevoerd, waarbij is vastgesteld dat de veiligheid op korte termijn is gewaarborgd. Voor de lange termijn willen de betrokken partijen echter geen enkel risico nemen en het glas verwijderen. Dat is vanwege de locatie van de boombakken, die hoog in het plafond zitten, een lastige klus. Om die reden wordt eerst de boombak boven het busstation aangepast. De andere boombakken volgen voor de zomer.

Meerdere gebreken

Sinds de oplevering van station Breda zijn er al meerdere gebreken naar voren gekomen en is het ontwerp al een paar keer aangepast. ProRail en NS zeggen hier “ontzettend van te balen”. Een adviesbureau heeft de opdracht gekregen om het station helemaal door te lichten.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/boombakken-station-breda-aangepast-na-brekend-glas/feed/ 0
RET start aanbesteding vervanging wissels metrobaan https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/ret-start-aanbesteding-vervanging-wissels-metrobaan/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/ret-start-aanbesteding-vervanging-wissels-metrobaan/#respond Wed, 24 Apr 2019 14:44:57 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49877 De Rotterdamse stadsvervoerder RET gaat twee wissels en een deel van het spoor vervangen op het metrotraject Omnoord Zevenkamp. De RET is een aanbestedingsprocedure gestart voor dit project. 

Het werk omvat het vernieuwen van wissels en spoor S49. RET zoekt een aannemer die de twee wissels (1:9 SYM 49E1) kan vervangen, sporen (49E1) monteert, een kruis (1:6) vervangt, ES-lassen en wisselverwarming monteert, thermietlassen aanbrengt en verwijdert, materialen levert en aan- en afvoert, signalering en retourkabels loskoppelt en herstelt, spoorstaven en lassen ultrasoon test en de afleidweerstand van bestaande en aangebrachte sporen meet.

Omleiding

Verder moet deze partij tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingsroutes ontwerpen, aanbrengen, onderhouden en verwijderen inclusief tekenwerk. De werkzaamheden moeten op 31 oktober dit jaar zijn afgerond. Geïnteresseerden kunnen reageren tot en met 28 mei 10.00 uur.

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/ret-start-aanbesteding-vervanging-wissels-metrobaan/feed/ 0
Vossloh reorganiseert en schrapt 190 banen https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/vossloh-reorganiseert-en-schrapt-190-banen/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/vossloh-reorganiseert-en-schrapt-190-banen/#respond Wed, 24 Apr 2019 13:21:15 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49847 Toeleverancier van spoorinfra- en rollend materieel Vossloh AG start dit jaar met een ingrijpende reorganisatie. Zo wordt onder meer gesnoeid in het personeelsbestand en gaat het bedrijf activiteiten afstoten die onvoldoende rendement opleveren. In het eerste kwartaal realiseerde Vossloh een omzetstijging van 19 procent tot 190 miljoen euro, maar daalde het resultaat van 1,6 miljoen naar 600.000 euro. 

Vossloh AG maakte woensdag aan de vooravond van de publicatie van zijn kwartaalcijfers bekend dat het afscheid gaat nemen van 5 procent van zijn 3.800 mensen tellende personeelsbestand. Of er ook gedwongen ontslagen gaan vallen is nog niet bekend. Ook een exacte datum wordt niet genoemd, maar de operatie moet wel voor het einde van het jaar zijn afgerond. Dat meldt Vossloh in een persbericht. Met de operatie wil het Duitse bedrijf een duurzame groei van de winstgevendheid, een verbetering van het eigen vermogen en een verlaging van de schuldenlast van de groep realiseren.

Naast het reduceren van het personeelsbestand, houdt Vossloh alle bedrijfsonderdelen in de loop van dit jaar tegen het licht. Voor de verliesgevende activiteiten worden de ‘noodzakelijke maatregelen’ genomen, schrijft de directie. Maar op dit moment is dat nog niet het geval, benadrukt het bedrijf.

Digitalisering

Verder komt de focus de rest van het jaar te liggen op kostenbesparing, reductie van het aantal uitstaande betalingen en intensievere maatregelen om het werkkapitaal te reduceren. Aanvullende maatregelen volgen in de loop van het jaar. De reorganisatie is volgens de raad van bestuur Vossloh nodig om het concern financieel klaar te stomen voor een toenemend digitale spoorsector.

De voor dit jaar afgegeven prognose blijft vooralsnog gehandhaafd op een omzet van 900 miljoen tot 1 miljard euro en een EBIT die zal uitkomen op een bedrag tussen 50 miljoen en 60 miljoen euro. Het effect van de reorganisatie is nog niet meegenomen in de verwachtingen. Volgens Vossloh is nog niet in te schatten of deze dit jaar al effect hebben op de financiële resultaten.

Voor 2020 zet Vossloh in op een omzet tussen 950 miljoen en 1,05 miljard euro en een EBIT die tussen 65 en 80 miljoen euro moet liggen. Vossloh AG publiceert op 25 april het volledige overzicht van de financiële resultaten in Q1 van 2019.

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/vossloh-reorganiseert-en-schrapt-190-banen/feed/ 0
ProRail: station van de toekomst bestaat uit vier verdiepingen https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/prorail-station-van-de-toekomst-heeft-vier-verdiepingen/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/prorail-station-van-de-toekomst-heeft-vier-verdiepingen/#respond Wed, 24 Apr 2019 10:58:11 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49839 Het station van de toekomst bestaat uit vier lagen, waarbij iedere verdieping een andere functionaliteit heeft. Naast reizen is de terminal een ontmoetingsplaats met diverse sociale functies en is het zelfs mogelijk om in hotelkamers te overnachten. Dat blijkt uit Station NXT – Overstappen naar de toekomst, een studie van ProRail.

ProRail investeert de komende jaren 3,5 miljard euro in het vernieuwen en comfortabel maken van stations. Daarnaast investeert de spoorbeheerder de komende tien jaar in ongeveer twintig stations. “Er is veel vraag naar nieuwe stations bij gemeenten en provincies. Waar de nieuwe stations komen, is afhankelijk van heel veel factoren”, meldt een woordvoerder van ProRail. ProRail heeft de studie woensdag tegelijkertijd met het Jaarverslag 2018 gepubliceerd.

Station van de toekomst

Met Station NXT werkt de spoorbeheerder aan een nieuwe basis voor het station van de toekomst. Toepassingen die in dit station mogelijk een plek krijgen worden nu al uitgetest. Het station van de toekomst bestaat volgens de plannen uit vier lagen. De eerste laag is bedoeld voor de basisfunctie van het station: reizen. Voetgangers bereiken via roltrappen het perron die ze gelijk over het perron verdelen. Tussen het perron en het spoor bevinden zich over de gehele lengte glazen wanden. Pas als de trein is gearriveerd, gaan de glazen deuren in deze wanden open zodat de reizigers kunnen uit- en instappen. De stations zijn voorzien van de modernste technieken voor reizigersinformatie.

De mogelijkheid om over te stappen is geïntegreerd in het station zelf, in de tweede laag boven de perrons. Het overstap-platform is een mobiliteitshub en stationshal in één die bereikbaar is voor taxi’s, fietsen, segways of pods, die reizigers daar ook kunnen huren of lenen.

Ontmoetingsplaats

De derde laag van het station is een ontmoetingsplaats, waar verschillende sociale functies uit het hart van de stad samenkomen. Het is mogelijk om seminars of conferenties bij te wonen en te werken in tijdelijke kantoren. Ook kunnen reizigers sporten, een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum, een wandeling maken in de binnentuin of een restaurant bezoeken of terrasje pikken.

De vierde laag biedt de mogelijkheid om te overnachten in een hotelkamer in een parkachtige ruimte, zo ver mogelijk weg van de drukte. Hier kan gebruik worden gemaakt van een hardloopbaan. Het hele gebouw is opgebouwd uit duurzame materialen.

(Tekst loopt verder onder foto)Zonnepanelen op het dak van station Eindhoven, foto: ProRailZonnepanelen op het station van Eindhoven. Bron: ProRail

Energietransitie

Elementen die ook de komende jaren in de aanleg en vernieuwing van stations een belangrijke rol spelen, zijn de transitie naar hernieuwbare energiebronnen en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Energie- en CO2-neutrale stations worden volgens ProRail ‘de standaard’.

De spoorbeheerder wil in 2030 alle energie die het verbruikt zelf opwekken. Met zo’n 500.000 m2 aan overkappingen door heel Nederland heeft ProRail naar eigen zeggen “een enorme potentie in handen” voor opwekking door middel van zonne-energie. Als voorbeeld worden de 1900 zonnepanelen genoemd op de perronoverkapping van het station in Eindhoven. Deze wekken samen 60 procent op van het totale stroomverbruik van ProRail in Eindhoven.

Daarnaast wil de onderneming in de toekomst energieknooppunten maken van stations. “De 315 voetbalvelden aan transferoppervlakte bieden enorm veel mogelijkheden om niet alleen energie lokaal op te wekken, maar om deze ook te delen met de omgeving.”

Hergebruik materialen

Verder wordt er slimmer omgegaan met gebruikt materiaal. Op de stations van Blerick en Ravenstijn worden op dit moment nieuwe tegels met een Cradle 2 Cradle zilver-certificaat uitgetest. In Blerick is 4.950m2 perron gelegd met deze tegels. Met het betegelen van dit oppervlak is volgens ProRail “een CO2-uitstoot bespaard die gelijk staat aan de hoeveelheid CO2 die 225 bomen per jaar op kunnen nemen”. Als de test succesvol is, worden de tegels op meerdere stations toegepast.

ProRail wil ook geluidsoverlast op een duurzame wijze geluidsoverlast tegengaan. In Beverwijk zijn bijvoorbeeld de eerste geluidsschermen geplaatst die van olifantengras zijn gemaakt. Dit natuurproduct absorbeert geluid goed door haar open structuur. Daarnaast is het lokaal geproduceerd en neemt meer CO2 op dan andere planten en bomen. Daarnaast zal Nederland in 2030 volgens de spoorbeheerder het eerste land in Europa zijn dat alle stations zo heeft ingericht dat iedereen, ongeacht een beperking zelfstandig kan reizen.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/prorail-station-van-de-toekomst-heeft-vier-verdiepingen/feed/ 0
Hoekse Lijn mogelijk eerder open met snelheidsbeperking https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/hoekse-lijn-mogelijk-eerder-open-met-snelheidsbeperking/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/hoekse-lijn-mogelijk-eerder-open-met-snelheidsbeperking/#respond Wed, 24 Apr 2019 09:32:23 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49836 De door vertragingen geplaagde Hoekse Lijn kan begin juli mogelijk toch al in gebruik worden genomen, ook wanneer nog niet alle kinderziektes zijn genezen. Volgens de gemeente Rotterdam wordt er gewerkt aan een alternatief scenario waarbij de nieuwe metro met een snelheidsbeperking en een aantal aanvullende maatregelen kan gaan rijden in afwachting van de definitieve beveiligingssoftware.

De gemeente Rotterdam verwacht eind april te weten waneer Bombardier de definitieve beveiligingssoftware voor de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland kan leveren met de benodigde verklaringen en certificeringen. Daarop volgt dan nog een uitgebreid testtraject door de bouwers en de toekomstige exploitant RET. Omdat de kans bestaat dat tijdens deze tests nieuwe problemen boven water komen, wordt gewerkt aan een alternatief plan om de badplaats deze zomer toch bereikbaar te maken via een metroverbinding. Dat maakte Arjan van Gils, de verantwoordelijke Rotterdamse wethouder, bekend in de meest recente voortgangsrapportage van het project Hoekse Lijn.

Het alternatieve scenario houdt in dat er wordt gereden met een versie van de spoorbeveiliging, waarin de knelpunten in de spoorbeveiliging bij overweg Deltaweg in Maassluis en eventuele overige overwegen worden geïsoleerd en handmatig worden opgelost. De beperking die daarbij geldt is dat overwegen met een lagere snelheid worden gepasseerd en dat hier ook extra seinen en borden worden geplaatst. De gemeente Rotterdam verwacht dat op deze manier met beperkte snelheid en beperkte dienstregeling de exploitatie van de Hoekse Lijn eerder kan worden opgestart.

Onder voorbehoud

Het geschetste plan-B is onder voorbehoud van de uitkomst van de impactanalyse door Bombardier en Tüv Rheinland. Ook moeten er uit de huidige testen geen grote storingen in de software meer naar voren komen. Verder geldt bij dit scenario dat er, net als in het reguliere scenario, een indienststellingsvergunning moet worden aangevraagd en een proefbedrijf moet worden uitgevoerd. Dit neemt twee tot drie maanden in beslag.

Uit de zestiende voortgangsrapportage blijkt dat de oplossing voor de meest recent geconstateerde problemen, het versturen van de snelheidscode, eind maart succesvol zijn getest. In januari kwam tijdens testritten naar voren dat er verstoringen optreden bij het versturen van de snelheidscode naar de metrovoertuigen op de baan. Het systeem reageert hierop door naar een veilige snelheidscodering terug te schakelen waardoor de metro automatisch begint te remmen. Verder bleek de overweg Deltaweg in Maassluis niet goed af te sluiten toen de metro passeerde. Deze problemen lijken nu te zijn opgelost, maar Van Gils meldt wel dat er slechts met een metro is getest en alleen bij de bewuste overgang. Nu de benodigde veiligheidsverklaring binnen is kan de oplossing op het hele traject worden getest.

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/hoekse-lijn-mogelijk-eerder-open-met-snelheidsbeperking/feed/ 0
ProRail zoekt nieuwe leverancier voor ventilatoren Schipholtunnel https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/prorail-zoekt-nieuwe-leverancier-voor-ventilatoren-schipholtunnel/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/prorail-zoekt-nieuwe-leverancier-voor-ventilatoren-schipholtunnel/#respond Wed, 24 Apr 2019 07:33:06 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49830 Vanwege mechanische slijtage en corrosievorming wil ProRail 52 stuwdrukventilatoren in de Schipholspoortunnel vervangen. Dinsdag publiceerde de spoorbeheerder de aanbesteding hiervoor op Tendernet. Geïnteresseerde bedrijven kunnen reageren tot en met 15 mei. 

In de tunnelbuizen van Schipholspoortunnel bevinden zich stuwdrukventilatoren voor het beheersen van rook, gassen en dampen die vrijkomen bij een calamiteit. De ventilatoren zorgen er ook voor dat de bij brand vrijkomende warmte wordt afgevoerd, daarnaast worden ze gebruikt voor het beheersen van de luchtkwaliteit bij onderhoudswerkzaamheden.

De stuwdrukventilatoren bevinden zich in alle tunnelbuizen die naar treinstation Schiphol leiden. Aanleiding voor het vervangen van de stuwdrukventilatoren zijn onder andere mechanische slijtage en corrosievorming aan de motorophanging van de ventilatoraandrijving en de status van de ankerbouten.

Veilig houden

De stuwdrukventilatoren zijn een belangrijk onderdeel van de brandveiligheidsvoorzieningen. Om de tunnel veilig te houden is het volgens ProRail noodzakelijk om de stuwdrukventilatoren te vervangen voor nieuwe stuwdrukventilatoren.

Het gaat in totaal om 52 stuwdrukventilatoren, die evenredig verdeeld zijn over de vier tunnelbuizen. Aanvullend moeten er nog twee reserve stuwdrukventilatoren worden geleverd. Als aanvangsdatum voor de opdracht houdt ProRail 15 augustus 2019 aan.

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/24/prorail-zoekt-nieuwe-leverancier-voor-ventilatoren-schipholtunnel/feed/ 0
Thales ontwikkelt drones voor zelfrijdende treinen https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/04/23/thales-ontwikkelt-drones-voor-zelfrijdende-treinen/ https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/04/23/thales-ontwikkelt-drones-voor-zelfrijdende-treinen/#respond Tue, 23 Apr 2019 13:58:09 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49823 Het Franse techbedrijf Thales werkt aan de ontwikkeling van speciale drones voor Automatic Train Operation (ATO). De toestellen worden uitgerust met geavanceerde camera- en sensortechniek. Het idee achter deze ‘Railbots’ is dat ze voor de trein uitvliegen om obstakels en defecten aan spoor en wissels eerder te signaleren dan de trein zelf dat kan.

“De Railbots zijn geprogrammeerd om volledig autonoom te opereren”, aldus Pierre-Antoine Benatar, marketingmanager bij Thales. De drones verzamelen en versturen informatie over de conditie van de infrastructuur.

De onbemande luchtvaartuigen functioneren als co-piloot van de autonome trein en helpen deze om sneller te reageren op problemen en obstakels op en boven het spoor.  “Zowel in de lucht als op het spoor kunnen drones een cruciale rol gaan spelen in de veiligheid op het spoor wanneer vervoerders de overstap naar ATO maken.”

Nieuwe rol voor drone

Afhankelijk van de bevindingen tijdens dit proefproject, zou ATO een van de nieuwe segmenten in de spoorbranche kunnen zijn waar drones voor worden ingezet. Op dit moment zijn het vooral spoorbeheerders die  de onbemande toestellen inzetten om de infrastructuur te inspecteren en zo op onderhoudskosten te besparen.

“Wanneer we de spoorinfrastructuur vaker inspecteren, neemt ook de veiligheid, betrouwbaarheid en stiptheid toe. Het bespaart kosten maakt de bedrijfsvoering efficiënter”, verwacht Pierre-Antoine Benatar.

Energiebedrijven zetten drones al in om hoogspanningskabels te inspecteren. “Ze kunnen exact hetzelfde doen bij de bovenleidingen van treinen en andere essentiële onderdelen van de spoorinfrastructuur. Zoals het monitoren van de spoorgeometrie en de conditie van wissels.”

Lees ook: 

]]>
https://www.spoorpro.nl/innovatie/2019/04/23/thales-ontwikkelt-drones-voor-zelfrijdende-treinen/feed/ 0
Amsterdam voorziet metrostations van zonnepanelen https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/23/amsterdam-voorziet-metrostations-van-zonnepanelen/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/23/amsterdam-voorziet-metrostations-van-zonnepanelen/#respond Tue, 23 Apr 2019 09:33:24 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49812 De gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en stadsvervoerder GVB gaan dit jaar de daken van dertien Amsterdamse metrostations uitrusten met zonnepanelen. De opbrengst van deze zonnepanelen is volgens de initiatiefnemers te vergelijken met het verbruik van ruim vierhonderd Amsterdamse huishoudens. Dit komt neer op circa 1,2 miljoen kWh per jaar.  

Het project wordt gefinancierd door de gemeente, Vervoerregio en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In totaal worden er meer dan vijfduizend zonnepanelen op de daken van de metrostations geplaatst. Het gaat om metrostations Gaasperplas, Kraaiennest, Diemen-Zuid, Verrijn Stuartweg, Heemstedestraat, Henk Sneevlietweg, Van der Madeweg, Spaklerweg, Strandvliet, Gein, Holendrecht, Bullewijk en Venserpolder.

Voor dit project worden Aleo 300 Wp-zonnepanelen gebruikt. Het betrokken energiebedrijf is Engie. Met het project wordt een bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstelling van Amsterdam om in 2025 de CO2-uitstoot met 45 procent te verlagen ten opzichte van 2012. Het doel is om met de panelen de stations en metro’s grotendeels te voorzien van stroom.

Speciale treintjes

De oplevering van de eerste zes stations moet in juni gereed zijn, de oplevering van zeven andere stations is naar verwachting in december van dit jaar. De uitvoering is in maart van start gegaan op Gaasperplas en Diemen Zuid. Daar liggen de eerste panelen al op de daken. De projecten Verrijn Stuart, Heemstedestraat en Jan Sneevlietweg zijn in voorbereiding.

Om de overlast voor reizigers en omwonenden zo veel mogelijk te beperken wordt een groot deel van de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd. Een groot deel van het materiaal wordt met speciale treintjes over het spoor vervoerd, waarna ze met een kraan op het dak worden gehesen.

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/23/amsterdam-voorziet-metrostations-van-zonnepanelen/feed/ 0
GVB verlengt inschrijving aanbesteding onderhoud en reparatie trambanen https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/23/gvb-verlengt-inschrijving-aanbesteding-onderhoud-en-reparatie-trambanen/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/23/gvb-verlengt-inschrijving-aanbesteding-onderhoud-en-reparatie-trambanen/#respond Tue, 23 Apr 2019 08:03:07 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49793 Bedrijven kunnen tot en met 30 april 11.00 uur in plaats van 26 april inschrijven op een aanbesteding van de Amsterdamse stadsvervoerder GVB. Het gaat om een opdracht voor civiele werken in en om de trambaan die in juli dit jaar van start moeten gaan. De geraamde totale waarde van de opdracht is 16,5 miljoen euro.

De opdracht bestaat uit bestrating-, asfalt-, en betonwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn te verdelen in het uitvoeren van een Calamiteiten Dienst (CD). Hierbij gaat het om spoedreparaties aan de trambaan. Verder verwacht GVB dat de opdrachtnemer Dagelijkse Onderhoudswerkzaamheden (DO) uitvoert vanuit het Meerjarige OnderhoudsPlan (MOP) van GVB. Dit is gepland lokaal repareren of vervangen van de verhardingsconstructie en indien nodig het vastzetten van de railconstructie.

Geen rails en kabels

Onder de opdracht valt verder deelname aan een Meerjarig Vervangings Programma (MVP). Dit programma bestaat uit vervangingen van rail of grootschalige vervangingen van de verhardingsconstructie en fundering van de trambaan. Stadsdeelwerk (SDW) maakt ook deel uit van deze aanbesteding. Hierbij gaat het om het aanpassingen aan het dwarsprofiel van het hoofdnet wegen Amsterdam.

Buiten de werkzaamheden vallen het leggen van het spoor zelf, dat doet GVB in eigen beheer. Ook het trekken van kabels en aansluiten op besturingskasten zit niet in deze opdracht maar verloopt via een andere raamovereenkomst. De opdracht heeft een looptijd van 31 maanden met mogelijkheid tot verlenging. De volledige omschrijving van deze opdracht is te vinden op Tenderned. Oorspronkelijk publiceerde GVB deze aankondiging al op 5 maart, maar er bleek een verkeerde sluitingsdatum in te staan. 26 april in plaats van de nu gecommuniceerde sluitingsdatum 30 april.

Lees ook:

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/23/gvb-verlengt-inschrijving-aanbesteding-onderhoud-en-reparatie-trambanen/feed/ 0
ProRail dreigt met arbitragezaak tegen Ballast Nedam over reizigerstunnel https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/19/prorail-dreigt-met-arbitragezaak-tegen-ballast-nedam-over-reizigerstunnel/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/19/prorail-dreigt-met-arbitragezaak-tegen-ballast-nedam-over-reizigerstunnel/#respond Fri, 19 Apr 2019 08:45:17 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=49785 ProRail gaat een arbitragezaak tegen Ballast Nedam starten als de bouwer de aanleg van een reizigerstunnel onder het station van Gorichem niet voortzet. Dat heeft de spoorbeheerder vrijdag bekendgemaakt. Ballast Nedam wil geen commentaar geven op het geschil.

Ballast Nedam legde het werk in Gorinchem begin februari stil nadat bleek dat er diepe putten zaten op de plek waar het bedrijf een heistelling wilde plaatsen. De aanwezigheid van de putten zou de aannemer hebben verrast, maar volgens ProRail staan die op tekeningen die Ballast voor aanvang van de bouw heeft ontvangen.

Ultimatum

Door het oponthoud zal de onderdoorgang dit jaar niet afkomen. ProRail eist nu dat het bouwbedrijf het werk voor 2021 afmaakt. De aannemer zegt verlies te lijden en vraagt daarom meer geld dan in het contract is afgesproken.

De reizigerstunnel zou oorspronkelijk in de tweede helft van dit jaar af zijn. De nieuwe onderdoorgang komt te toegankelijkheid van het station ten goede. De tunnel krijgt een lift en een nieuw zijperron is bereikbaar via een hellingbaan. Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen nu alleen het middenperron bereiken door onder begeleiding van treinpersoneel via een overpad over de sporen te gaan.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/04/19/prorail-dreigt-met-arbitragezaak-tegen-ballast-nedam-over-reizigerstunnel/feed/ 0