SpoorPro.nl https://www.spoorpro.nl Vakblad voor railbedrijven Fri, 23 Aug 2019 13:30:24 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Keolis onthult Cees Anker- en Bert Boerman-treinen https://www.spoorpro.nl/management/2019/08/23/keolis-onthult-cees-anker-en-bert-boerman-treinen/ https://www.spoorpro.nl/management/2019/08/23/keolis-onthult-cees-anker-en-bert-boerman-treinen/#respond Fri, 23 Aug 2019 13:30:24 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52458 Voormalig Keolis-topman Cees Anker en gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel hebben sinds vrijdag een eigen trein rijden in de provincie Overijssel. De gepersonaliseerde Keolis-Blauwnettreinen zijn door beide heren feestelijk onthuld in Hengelo. Ze rijden de komende dertien jaar door de provincie Overijssel.

Anker was zeven jaar lang algemeen directeur bij vervoerder Keolis. Tijdens zijn afscheidsreceptie in juli van dit jaar ontving hij namens Keolis Blauwnet het symbolische cadeau dat één van de treinen naar hem vernoemd wordt. Onder zijn leiding werd Syntus een zelfstandige dochteronderneming geworden van de Keolis Group.

Groei

Met het winnen van diverse aanbestedingen wist de onderneming flink te groeien. Keolis won in 2015 de treindiensten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen in 2015. “Cees Anker heeft gedurende zijn loopbaan een belangrijke bijdrage geleverd aan het openbaar vervoer in Oost-Nederland, waarvan deze door de reiziger hoog gewaardeerde lijnen deel van uitmaken. Het is dan ook zijn verdienste dat wij een trein naar hem vernoemen”, aldus Emile Broersma, directeur Rail en Operations Support bij Keolis Nederland.

De onthulling van de ‘Bert Boerman-trein’ bleef tot het laatste moment onder de radar en kwam voor de aanwezigen dan ook als een verrassing. De keuze om ook een trein naar de gedeputeerde te vernoemen was een eenvoudig besluit. Broersma zegt hierover: “Bert Boerman levert in zijn functie als gedeputeerde een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe vervoersstromen in Overijssel. De eerste regionale Intercity op het traject Zwolle-Enschede is daar het toonbeeld van.”

Decentralisatie

Voor de komst van Keolis in december 2017 werd de treindienst decennialang door de NS geëxploiteerd. De decentralisatie van regionale spoorlijnen maakte het mogelijk voor private vervoerders om via openbare aanbestedingen mee te dingen naar regionale spoorconcessies. Anker: “Marktwerking heeft goede ontwikkelingen opgeleverd. Het biedt mogelijkheden om het regionaal openbaar vervoer te verbeteren. Kijk naar de verbindingen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Er rijdt nieuw, elektrisch treinmaterieel, de punctualiteit is verhoogd en de reistijd verkort.”

Uit cijfers van Keolis blijkt dat over het eerste halfjaar van 2019 een reizigersgroei van 5 procent is gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De komst van de Intercity betekent een hogere reisfrequentie en snellere verbinding en is daarmee een prima alternatief voor de auto.

“Deze resultaten zijn een stimulans om nog beter te presteren voor onze reizigers”, aldus gedeputeerde Bert Boerman. “Als provincie investeren we daarin door met partners te werken aan een verdubbeling van het spoor tussen Zwolle en Enschede. Dat maakt uiteindelijk ook de inzet van een tweede Intercity mogelijk en het doortrekken van de lijn Zwolle-Münster.”

]]>
https://www.spoorpro.nl/management/2019/08/23/keolis-onthult-cees-anker-en-bert-boerman-treinen/feed/ 0
ProRail genomineerd als ‘overheidsorganisatie van het jaar’ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/23/prorail-genomineerd-als-overheidsorganisatie-van-het-jaar/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/23/prorail-genomineerd-als-overheidsorganisatie-van-het-jaar/#comments Fri, 23 Aug 2019 11:12:06 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52455 Hoewel het nog even duurt voordat ProRail ingelijfd wordt bij het ministerie als zelfstandig bestuursorgaan (zbo), maakt de spoorbeheerder nu al kans om verkozen te worden tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019. ProRail staat met een op Planet Earth geïnspireerde ‘documentaire’ op de longlist van de verkiezing.

De jury hanteert als definitie dat iedere organisatie met een publieke functie en die hoofdzakelijk met publiek geld wordt gefinancierd, mee kan doen. ProRail wordt hoofdzakelijk gefinancierd met publiek geld via het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Diversiteit

De rode draad in de docu zijn de bewoners van de bewoners van de biotoop ProRail, waarin diversiteit het verschil maakt. In de film is het ‘ProRail van vandaag’ te zien. Dat is volgens de spoorbeheerder “een trotse organisatie met een duidelijk profiel waarin ruimte is voor vernieuwing en out-of-the-box-ideeën.”

Verder is er aandacht voor de samenwerking met de omgeving om hinder bij bouwprojecten te beperken. Ook komen het online Prestatiedashboard en de maatschappelijke rol van ProRail aan bod in de documentaire. Op 19 november wordt bekendgemaakt of de spoorbeheerder in de prijzen is gevallen.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/23/prorail-genomineerd-als-overheidsorganisatie-van-het-jaar/feed/ 2
Rover: meer investeringen nodig voor spoor Oost-Nederland https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/23/rover-meer-investeringen-nodig-voor-spoor-oost-nederland/ https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/23/rover-meer-investeringen-nodig-voor-spoor-oost-nederland/#comments Fri, 23 Aug 2019 09:49:19 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52445 Er is meer geld nodig voor het spoor in Gelderland en Overijssel. Dit stelt Rover in een brief aan beide provincies. De provincies willen meer reizigers uit de auto lokken, maar investeringen in het openbaar vervoer blijven volgens de reizigersvereniging achter.

Provincies Gelderland en Overijssel zijn de aanbestedingen van regionale spoorlijnen voor de komende 15 tot 20 jaar aan het voorbereiden. Daarbij gaat het om het regionaal spoor van Emmen tot aan Tiel en van Winterswijk tot aan Amersfoort. In het concept Nota van Uitgangspunten schrijven de provincies dat ze willen dat reizigers de trein voor de auto verruilen.

Ambities

Rover is het helemaal eens met deze ambitie, maar vindt wel dat de provincies maatregelen moeten nemen die deze ambitie ondersteunen. Dat zou nog onvoldoende gebeuren. “Wij gaan er vanuit dat de budgetten worden aangepast aan de groeiambities”, stelt Rover-directeur Freek Bos. Naast budget zou de provincie ook andere maatregelen kunnen nemen. Dat kan volgens hem bijvoorbeeld door geoliede overstapknooppunten, zogenaamde hubs, te ontwikkelen.

Rover pleit in een brief aan de provincies voor een flinke kwaliteitsverbetering van het spoor in Oost-Nederland door hogere frequenties, kortere reistijden, verbetering van internationale verbindingen en eenvoudiger overstappen tussen NS en de regionale treinen. “Dit vraagt extra investeringen en mag niet ten koste gaan van de bereikbaarheid met het OV tot in de haarvaten van de regio”, schrijft de reizigersvereniging in de brief.

]]>
https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/23/rover-meer-investeringen-nodig-voor-spoor-oost-nederland/feed/ 4
RailAlert: Stijging aantal bijna-aanrijdingen zorgwekkend https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/23/railalert-stijging-aantal-bijna-aanrijdingen-zorgwekkend/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/23/railalert-stijging-aantal-bijna-aanrijdingen-zorgwekkend/#comments Fri, 23 Aug 2019 09:13:59 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52432 Het aantal meldingen van aanrijdingen en bijna-aanrijdingen tijdens werkzaamheden aan het spoor is sinds 1 januari 2019 sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting RailAlert, de organisatie ter bevordering van veilig werken aan het spoor. RailAlert vindt de stijging ‘een zeer zorgwekkende ontwikkeling’ en roept de spoorbranche op om hier meer aandacht aan te besteden.

Over 2018 werden in totaal acht (bijna-)aanrijdingen gemeld. Sinds 1 januari 2019 is dit aantal naar elf incidenten gestegen. Het gaat zowel om incidenten met krollen (kranen op lorries) als om railvoertuigen, waarbij medewerkers niet of nauwelijks aan een aanrijding ontkomen. Spoorbeheerder ProRail heeft naar aanleiding van de cijfers eigen medewerkers aannemers gevraagd om extra alert te zijn op veiligheidsrisico’s.

Incidenten tijdens spoorwerkzaamheden

Een van de bijna-aanrijdingen gebeurde tijdens bouwwerkzaamheden aan de Zuidasdok in Amsterdam, waarbij een baanwerker sporen overstak, waarvan hij dacht dat die buiten dienst waren gesteld. Door een noodremming wist machinist van een metro een ongeluk te voorkomen. Een baanwerker in Uitgeest nam in het afgelopen jaar veiligheidsmaatregelen in het verkeerde spoor, terwijl een trein naderde. Hij bleef ongedeerd.

In Leiden kwam bij het stationsemplacement een krol in beweging zonder dat de machinist dit zelf in de gaten had, omdat hij afgeleid was. Een medewerker kon ternauwernood wegspringen, maar werd toch door de bak van de krol aangetikt. Bij een tweede bijna-ongeval met een krol kwam het voertuig gevaarlijk dicht bij baanwerkers, die met hun rug naar de kraan toe staan. Ze wisten nog net op tijd het spoor te verlaten. Het is onduidelijk waar het incident gebeurde.

Aanstormende treinen

Ook op station in Amersfoort ging het bijna mis. Een storingsmonteur reed daar met zijn auto een overweg op, in de veronderstelling dat er geen treinverkeer plaatsvindt. De machinist van een net optrekkende, rangerende trein schrok daarvan.

In Groningen weet een monteur net aan een aanstormende trein te ontsnappen, na een waarschuwing van een collega. Bij de aanleg van een nieuw opstelterrein, was als tijdelijke voorziening waarschuwingsapparatuur aangebracht. De medewerker miste echter het waarschuwingssignaal.

In Eindhoven werd een schoonmaker bijna aangereden door een reizigerstrein na zonder toestemming sporen over te steken. Tijdens het zogenoemde uitsporen van werkmaterieel in Hoofddorp werden medewerkers verrast door een trein doordat het nevenspoor tegen hun verwachting in niet buitendienst blijkt te zijn. Ze bleven ongedeerd.

Bijna-ongelukken

Verder werd een spoormedewerker afgelopen jaar geraakt door een wagon van een werktrein, en viel daardoor. De medewerker kon aan het werk blijven. Bij het Zuid-Hollandse Zoeterwoude stapte een baanwerker na werkzaamheden zonder te kijken het spoor in dat weer in dienst was gesteld. De machinist van een trein die op dat moment op dit spoor reed, moest een noodremming maken.

Operationeel directeur John Voppen van ProRail: “Goed dat Railalert dit zo onder de aandacht brengt. We hebben de afgelopen tien jaar in de sector, met railAlert als drijvende kracht, de arbeidsveiligheid sterk kunnen verbeteren. Veiligheid vraagt continu onze volle aandacht. Laten we deze incidenten in de sector gebruiken om te zorgen dat dit cijfer niet nóg hoger wordt. We blijven streven naar nul!”

Incidenten voorkomen

Op dit moment wordt door diverse instanties onderzocht hoe de (bijna-)ongelukken konden gebeuren. RailAlert start binnenkort acties om dit soort incidenten samen met de spoorbranche te voorkomen. De organisatie benadrukt dat het om gemelde incidenten gaat en zegt ervan uit te gaan dat een deel van de bijna-ongelukken niet altijd wordt doorgegeven.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/23/railalert-stijging-aantal-bijna-aanrijdingen-zorgwekkend/feed/ 1
Geniaal idee in Bremen: gebruik de tram voor vrachtvervoer https://www.spoorpro.nl/goederenvervoer/2019/08/22/geniaal-idee-in-bremen-gebruik-de-tram-voor-vrachtvervoer/ https://www.spoorpro.nl/goederenvervoer/2019/08/22/geniaal-idee-in-bremen-gebruik-de-tram-voor-vrachtvervoer/#comments Thu, 22 Aug 2019 08:44:58 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52424 De nieuwe wethouder van milieuzaken in Bremen, Maike Schäfer (Groenen), moet de mogelijkheid onderzoeken van goederenvervoer in de stad met de tram.

Dat zegt de Duitse christelijke vakvereniging CGB. Volgens deze organisatie zijn met stadsdistributie van lading in het verleden al goede ervaringen opgedaan. Zo zou in de stad Hannover decennia lang meer geld met tramvervoer van goederen zijn verdiend dan met het transport van reizigers, zegt de CGB.

Distributievervoer

De organisatie wijst ook op steden als Zürich (Zwitserland) en Dresden, waar de tram met succes wordt gebruikt voor licht distributievervoer. In Amsterdam is ook een proef gehouden met de tram als goederenvoertuig. Daar is echter niets van terechtgekomen.

]]>
https://www.spoorpro.nl/goederenvervoer/2019/08/22/geniaal-idee-in-bremen-gebruik-de-tram-voor-vrachtvervoer/feed/ 7
NS wil met oudere stoptrein rijden tijdens herfst, Locov geeft negatief advies https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/22/ns-wil-met-oudere-stoptrein-rijden-tijdens-herfst-locov-geeft-negatief-advies/ https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/22/ns-wil-met-oudere-stoptrein-rijden-tijdens-herfst-locov-geeft-negatief-advies/#comments Thu, 22 Aug 2019 08:24:23 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52414 NS wil in de herfst de treindiensten tussen Groningen en Zwolle gaan uitvoeren met oudere sprinters van het type SGMm (Stadsgewestelijk Materieel, gemoderniseerde versie). Op deze treinen is een Sandite-installatie aangebracht die herfstgladheid op het spoor moet tegengaan. Consumentenorganisaties in het Locov zijn het hier niet mee eens, omdat reizigers hierdoor mogelijk hun aansluiting op de stoptrein richting Lelystad Centrum missen.

NS heeft enkele dienstregelingswijzigingen voorgelegd aan het Locov, waaronder het voorstel voor tijdelijke wijziging van het materieeltype. De treindiensten worden nu uitgevoerd met de SNG (Sprinter Nieuwe Generatie), DDZ- (Dubbeldekker Zonering) of ICM-materieel (Intercitymaterieel). Volgens consumentenorganisaties in het Locov zijn de SGMm-sprinters slechter toegankelijk en bestaat de kans dat de overstap richting Lelystad Centrum (nu 4 minuten, straks 3 minuten) verloren gaat. Reizigers hebben nu vier minuten om over te stappen, met de oudere sprinter zijn er dan nog maar drie.

Sandite-installatie

De reizigersvertegenwoordigers vragen NS om het SNG-materieel met de Sandite-installatie uit te rusten. Als dat niet mogelijk is, adviseert de belangenorganisatie NS om een minuut eerder uit Groningen te vertrekken mits dit niet ten koste gaat van aansluitingen op de bus en de aansluiting met treinen uit Veendam.

Sandite wordt gebruikt voor de bestrijding van gladheid door herfstbladeren op het spoor. Gladheid ontstaat in de herfst vanwege de combinatie van de bladeren, luchtvochtigheid en de temperatuur. In de herfst ligt de temperatuur rond de zes graden, een temperatuur waarbij vaak gladheid ontstaat.

Gladheid kan vlakke plaatsen op wielbanden en schade aan de infrastructuur veroorzaken. Door het remmen gaat de trein glijden en worden de wielen glad gesleten. De slijtage zorgt voor schade en een afname van het reizigerscomfort.

]]>
https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/22/ns-wil-met-oudere-stoptrein-rijden-tijdens-herfst-locov-geeft-negatief-advies/feed/ 4
Vier koeien overleden na aanrijding met trein https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/22/vier-koeien-overleden-na-aanrijding-met-trein/ https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/22/vier-koeien-overleden-na-aanrijding-met-trein/#respond Thu, 22 Aug 2019 07:42:02 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52418 Op het spoortraject tussen Wierden en Rijssen is een passagierstrein woensdagavond rond negen uur tegen vijf koeien aangereden. Vier van de vijf hebben het ongeluk niet overleefd. De koe die het overleefde stond in een sloot naast het spoor.

De vijf aanwezige treinreizigers bleven ongedeerd. Na het ongeluk zaten ze anderhalf uur in het voertuig vast. Daarna werden ze met taxi’s naar het dichtstbijzijnde station vervoerd. Het treinverkeer lag tot zeker 01.00 uur ’s nachts stil.

Spoor vrijgegeven

RTV Oost meldt dat de kadavers van de koeien met speciaal materieel moesten worden geborgen, waardoor het langer duurde voordat het spoor weer vrij kon worden gegeven.

]]>
https://www.spoorpro.nl/materieel/2019/08/22/vier-koeien-overleden-na-aanrijding-met-trein/feed/ 0
Mogelijke uitbreiding van opstelterrein treinen Roosendaal https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/21/roosendaal-krijgt-mogelijk-opstelterrein-voor-treinen/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/21/roosendaal-krijgt-mogelijk-opstelterrein-voor-treinen/#comments Wed, 21 Aug 2019 13:05:42 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52410 Het rangeerterrein bij station Roosendaal wordt mogelijk uitgebreid om meer reizigerstreinen op te kunnen stellen en schoon te maken. Hoeveel treinen hier in de toekomst opgesteld kunnen worden, is nog onbekend. Dat meldt spoorbeheerder ProRail aan dagblad BN DeStem. 

Eerder werd al bekend dat in Eindhoven extra sporen komen om ’s nachts meer treinstellen kwijt te kunnen.  Daar komen vijf nieuwe sporen, worden vijf bestaande sporen gemoderniseerd en vier omgebouwd. Spoorbeheerder ProRail is op dit moment een onderzoek uit aan het voeren naar het vergroten van de opstelcapaciteit van treinen, waarin Roosendaal in wordt meegenomen.

Uitbreiding

De uitbreiding van de opstelcapaciteit is nodig, omdat de komende jaren het aantal treinreizigers naar verwachting met 30 tot 40 procent toeneemt. Om die te kunnen vervoeren dient ook het aantal treinstellen te worden uitgebreid en die moeten ook worden geparkeerd. Op de opstelterreinen worden de voertuigen schoongemaakt en klein onderhoud gepleegd.

Om uit te kunnen breiden, dient de gemeente Roosendaal een omgevingsvergunning af te geven. In Roosendaal worden op dit moment al goederentreinen opgesteld. Ook is er een onderhoudswerkplaats voor goederenwagons- en locomotieven gevestigd.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/21/roosendaal-krijgt-mogelijk-opstelterrein-voor-treinen/feed/ 1
Salamanders en kikkers steken veilig over met ‘dwarsligger faunapassage’ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/21/salamanders-en-kikkers-steken-veilig-over-met-dwarsligger-faunapassage/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/21/salamanders-en-kikkers-steken-veilig-over-met-dwarsligger-faunapassage/#comments Wed, 21 Aug 2019 08:32:28 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52402 Movares heeft een nieuw type faunapassage ontwikkeld, waardoor kleine dieren als salamanders en kikkers direct onder het spoor kunnen oversteken. Het gaat om twee dwarsliggers met een opening waar de dieren doorheen kunnen lopen. Maandag is de zogenaamde ‘dwarsligger faunapassage’ geplaatst bij natuurgebied Naardemeer als onderdeel van een tweejarige proef.

De dwarsligger faunapassage is de laatste van negen faunapassages die in en rond het natuurgebied zijn aangelegd. De provincie Noord-Holland heeft hiervoor 17 miljoen euro vrijgemaakt.

Dwarsligger faunapassage

Movares heeft de dwarsligger faunapassage speciaal voor natuurgebied Naardemeer ontwikkeld. “We gaan de komende twee jaar samen met Movares en ProRail monitoren of de dieren gebruikmaken van deze passage. Als de uitkomst hiervan positief is, dan wordt dit type faunapassage mogelijk ook op andere plekken in Nederland toegepast”, licht woordvoerder Martine van den Heuvel van de provincie Noord-Holland toe.

De provincie, ProRail en Movares monitoren de komende twee jaar welke dieren en in welke mate gebruikmaken van deze passage. Gedeputeerde Natuur en Landschap Esther Rommel, Kees Rutten van ProRail en Carla Molenaar van Movares ondertekenden hiervoor maandag een overeenkomst.

Tekst loopt door onder afbeelding.Dwarsligger faunapassage, bron: MovaresHet gaat om twee dwarsliggers met een opening waar de dieren door kunnen lopen. Foto: Movares.

Natuurgebied

In natuurgebied Naardermeer is het spoor tussen Naarden en Weesp een enorme hindernis voor dieren. De doorkruising zorgt ervoor dat soorten nauwelijks van de ene naar de andere kant kunnen gaan, of bij een poging tot oversteken overlijden. Door de aanleg van negen faunapassages wordt het leefgebied van bijvoorbeeld otters, kikkers en salamanders vele malen groter. De passages hebben verschillende afmetingen.

De grootste faunapassage Voormeerpassage is een tunnel voor dieren, fietsers en voetgangers. “Dieren maken hier met name ’s nachts gebruik van”, aldus Van den Heuvel. Deze tunnel is volgens de provincie Noord-Holland de ‘ontbrekende schakel in de recreatieve route Rondje Naardermeer’.

Tekst loopt door onder afbeelding.Natuurgebied Naardenmeer, bron: MovaresDoor de aanleg van de negen faunapassages wordt het leefgebied van de dieren groter. Foto: Movares.

Afronding project

“Alle negen faunapassages liggen op zijn plek en dieren kunnen hier nu al gebruik van maken”, vertelt de woordvoerder. “Ze moeten echter nog wel afgewerkt worden en ook moet de omgeving zo worden ingericht dat de dieren de doorgangen kunnen vinden. Begin volgend jaar zullen de faunapassages en de omgeving helemaal gereed zijn.”

De plaatsing van de faunapassages is gecombineerd met grootschalige spoorwerkzaamheden op het spoortraject Naarden-Bussum om de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken.

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/21/salamanders-en-kikkers-steken-veilig-over-met-dwarsligger-faunapassage/feed/ 3
Treinverkeer tijdelijk stil door klimmer in bovenleiding https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/20/treinverkeer-tijdelijk-stil-door-klimmer-in-bovenleiding/ https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/20/treinverkeer-tijdelijk-stil-door-klimmer-in-bovenleiding/#respond Tue, 20 Aug 2019 10:40:53 +0000 https://www.spoorpro.nl/?p=52400 Het treinverkeer van en naar Venlo heeft maandagavond korte tijd stilgelegen omdat een persoon op het spoor liep en vervolgens in een bovenleidingsportaal klom. Dat meldt ProRail.

Volgens de spoorbeheerder moest hierdoor de spanning van de leiding worden gehaald. De politie heeft de persoon opgepakt.

Toen het bovenleidingsportaal was gecontroleerd op eventuele beschadigingen en alles in orde bleek, is de spanning weer teruggezet op de bovenleiding en kon het treinverkeer worden hervat.

Bron: ANP

]]>
https://www.spoorpro.nl/spoorbouw/2019/08/20/treinverkeer-tijdelijk-stil-door-klimmer-in-bovenleiding/feed/ 0