‘Extra coronamaatregelen raken openbaar vervoer’

De extra coronamaatregelen die het kabinet voorbereidt, zullen vooral het openbaar vervoer, de horeca en de amateursport raken. Uit de conceptmaatregelen blijkt een verbod op alle amateur-teamsporten boven de 18 jaar en daarnaast mag het OV alleen voor noodzakelijke reizen worden gebruikt. Aan de maatregelen wordt nog gesleuteld.

Of de horeca helemaal dicht moet of de openingstijden worden beperkt, is nog onderwerp van discussie. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van het RTL Nieuws.

Maatregelen

De maatregelen zijn erop gericht om contacten en reisbewegingen van mensen te beperken, zodat het aantal besmettingen verder wordt teruggebracht. Dit is de laatste fase vóór een nieuwe intelligente lockdown, aldus ingewijden.

Volgens bronnen wordt het devies voor heel Nederland: beperk je contacten en blijf thuis. Hou je contacten het liefst beperkt tot het eigen huishouden. Dat betekent ook dat de oproep om thuis te werken nog duidelijker gaat worden. Wie geen vitaal beroep heeft, wordt gevraagd om thuis te werken. Het openbaar vervoer wordt, net als eerder dit jaar, alleen voor noodzakelijke reizen.

Bron: ANP

Auteur: Esther Geerts

Redacteur van RailTech.com

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.