Webinar: de rol van intermodaal vervoer tijdens de coronavirus-pandemie

Wat is de rol van combined transport tijdens de coronavirus-pandemie? Welke maatregelen worden genomen om de keten te laten lopen? En wat kunnen we in Europa leren van China, waar de treinen weer rijden op bijna hetzelfde niveau als voor de coronacrisis die het land heeft ervaren? Deze en meer vragen zullen beantwoord worden tijdens het RailFreight Webinar op vrijdag 20 maart.

Na de RailFreight Webinars ‘The impact of Wuhan’s closure on the New Silk Road‘ en ‘China closure update‘,’ geeft zusterpublicatie RailFreight.com in samenwerking met UIRR een update over de impact van het coronavirus op het intermodale vervoer in Europa. Dit webinar vindt plaats op vrijdag 20 maart om 13.00 uur. Deelname is gratis en vanuit het comfort van uw eigen huis.

Up and running

De logistieke sector en hun klanten kunnen er zeker van zijn dat het intermodale transport blijft rijden en de terminals open blijven. Deze toezegging deed de sector toen het virus in Italië uitbrak, en is nog steeds toepasbaar nu Europa het epicentrum is van de wereldwijde pandemie.

Intermodale operators in heel Europa hebben maatregelen genomen om deze continuïteit te waarborgen. Terminals zijn zoveel mogelijk ‘contactloos’ en de keten kent zo weinig mogelijk menselijke interactie. Tijdens dit webinar zullen experts uit de sector de volgende onderwerpen aandoen:

  • Preventiemaatregelen om de continuïteit van het intermodale vervoer in stand te houden;
  • Verstoring en huidige problemen;
  • Hoe de intermodale sector de Europese economie dient tijdens de coronacrisis.
  • Wat de Europese sector kan leren van China, dat sinds begin dit jaar te maken heeft gehad met het coronavirus.

Sprekers

Tobias Pieffers, journalist bij Promedia, zal live in gesprek gaan met de volgende sprekers:

  • Akos Ersek, beleidsadviseur bij UIRR (uit Brussel)
  • Dennis de Roo, directeur van Van Donge en de Roo (uit Rotterdam)
  • Jacky Yan, vice-president, hoofd spoor en intermodaal bij Chinatrans International (uit China)
  • Francesco Russo, hoofd klant- en douanediensten bij Hupac (uit Italië)

Hier kun je je aanmelden voor het RailFreight Webinar over de rol van intermodaal vervoer tijdens de coronavirus pandemie.

Onderwerpen: ,

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.